Samsun`un o belediyesine evrakta sahtecilik suçlamaları

Samsun`un o belediyesine evrakta sahtecilik suçlamaları

İlçe Belediyesinde evrakta sahtecilik yapılarak Park işletmesinin ihale ile AK Parti eski İlçe Başkanına verildiği iddia edildi.

A+A-

 

Samsun'un Kavak ilçe Belediyesinde evrakta sahtecilik iddiası gündeme geldi. İddiaya göre Kavak İlçe Belediyesi daha önce ihale ile Beyaz Uçar isimli bir bayanın aldığı Melih Gökçek Parkı işletmesinin kira kontratını, bayana ait olmayan sahte imza ve el yazısı ile tek taraflı olarak fesh ederek, park ihalesinin AK Parti Kavak eski İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya'nın eniştesine verildiği ileri sürüldü.

 

İHALEYİ ALAN KADIN: İMZA VE EL YAZISI BANA AİT DEĞİL

 

Kavak Belediyesi'nde evrakta sahtecilik iddiası gündeme bomba gibi düşerken, daha önce Beyaz Uçar isimli bir bayanın işlettiği Melih Gökçek Parkının kira kontratının, fesh edilmesi ile ilgili el yazısını belediyeden bir görevlinin yazdığı ve imza yerinde de kadına ait olmayan bir imzanın bulunduğu öne sürüldü. 

 

Belediye yetkilileri, evrakta yer alan ve sahte olduğu ileri sürülen imzayı, önce işletme ihalesini alan Beyaz Uçar isimli kadının attığını öne sürerken, işletmeci kadının böyle bir imza atmadığını açıklaması sonrası ise, bu seferde evrakta yer alan imzanın Beyaz Uçar isimli kadının eşi İrfan Uçar tarafından atıldığını gündeme getirdi.  Ancak  ihale kanunlarına göre vekalet olmadan işletmecinin yerine imza atılamayacağı ve atılan imzanında geçersiz olacağı biliniyor.  

 

BEYAZ UÇAR ADINA BELEDİYEDE DÜZENLENEN FESH EVRAKI

(El yazısı ve imzanın Beyaz Uçar'a ait olmadığı iddia ediliyor)

 

 

BEYAZ UÇAR İMZA VE EL YAZISININ KENDİSİNE AİT OLMADIĞINI AÇIKLADI

(Beyaz Uçar'ın orjinal kendi el yazısı ve imzası, yukarıda ki evrakta yer alan yazı ve imza ile örtüşmüyor)

 

 

BEYAZ UÇAR'IN İMZA BEYANNAMESİ

(Beyaz Uçar'ın Kavak Noterliğinden onaylı imza beyannamesi)

 

 

 

İMZA BEYANNAMESİNİ GÖSTERDİ

 

Kavak ilçesinde Melih Gökçek Parkı işletmesinin kira kontratının fesh edildiğine dair imzası ve el yazısı olduğu öne sürülen Beyaz Uçar isimli kadında, belediyede böyle bir evraka imza atmadığını açıklarken, söz konusu evrakta yer alan imzanın kendisine ait olmadığını Kavak Noterliğinden onaylı imza beyannamesini göstererek belgeledi. 


Beyaz Uçar isimli kadının Kavak ilçe Noterliği tarafından  onaylanan imza beyannamesinde yer alan imzanın, Melih Gökçek Parkı'nın kira kontratının fesh edilmesi ile ilgili hazırlanan evrakta yer alan imza ile örtüşmediği görülürken, Kavak Belediyesinde ise bu konuda evrakta sahtecilik yapıldığı iddiaları gündeme geldi. Kavak Belediyesi'nin Beyaz Uçar'a ait olmayan el yazısı ve imzanın yer aldığı fesh evrakını gerekçe göstererek, park ihalesini tekrar yaparak işletmeyi AK Parti eski İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya'nın eniştesine verdiği ileri sürüldü.

 

 

 

SÖZLEŞMEMİZ 2019 YILINA KADAR

 

Parkın işletmecisi olan Beyaz Uçar'ın eşi İrfan Uçar'da yaptığı açıklamada imzanın kendisine ait olmadığını, eşinin üzerinde bulunan parkın kira kontratının, fesh edilmesi ile ilgili bir evraka imza atmadığını açıkladı. Kavak ilçesinde yer alan Melih Gökçek Parkı işletmesinin 2019 yılına kadar ihale ile işletmesini aldıklarını kaydeden Beyaz Uçar isimli kadının eşi İrfan Uçar ise çarpıcı iddialarda bulundu. 


Parkın işletmesini ihale ile aldıktan kısa süre süre sonra Kavak Belediyesi'nin ihale şartnamesinde bulunmasına rağmen, parkta düğün yapılmasını yasakladığını belirten İrfan Uçar yaptığı açıklamada, "Parkın işletmesini eşim aldıktan sonra belediyeden farklı şekillerde baskılar ve iftiralara maruz kaldık. Park 24 saat boyunca güvenlik kemaraları ile takip ediliyor. Burada daha önce güvenlik kamerası yoktu. İhaleyi aldıktan sonra buraya güvenlik kameraları taktırdık.  Parkın içerisine dışardan yiyecek ve içeçek getirilmeyeceği şartnamede yazıyordu ancak itirazlarımıza rağmen belediye bu konuda bizi mağdur edecek uygulamalar yaptı. Parkta okey oynatmamıza bile karıştılar. Üzerimizde anlam veremediğimiz bir şekilde baskı oluşturdular. Parka gelen insanları buradan soğutmak ve ayaklarını kesmek için iftiralar attılar.

 

İRFAN UÇAR: FUHUŞ YAPILIYOR İFTİRASI ATTILAR

 

"En son 24 saat boyunca izlenen parkta 30 TL karşılığında yanımızda çalışan bayanlara fuhuş yaptırdığımızı iddia ederek bunu ilçede yaydılar. Bu iftiralar neticesinde parkta iş yapamaz hale geldik. Kavak Belediyesinden çıkan bu iftiralar nedeniyle hukuki yollara başvurduk. Kişilik haklarımıza, onurumuza,namusumuza iftiralar atıldı. Kavak Belediyesinden bu iftiraları atanlarla hukuki yollardan hesaplaşacağız. Çirkin iftiralar yüzünden insanlar parka gelmemeye başlayınca bizde parkta yer alan işletmemizi kapatmak zorunda kaldık. Ancak parkın işletme ihalesi 2019 yılına kadar eşimin üzerinde. Kış sezonu olduğu için ve yapılan iftiralar nedeni ile işletmeyi kısa süreliğine kapatmıştık. Ancak öğrendik ki belediye, ihalesi eşimin üzerinde olan parkın işletmesini  tekrar ihaleye çıkartarak bir başkasına vermiş. Biz bu nasıl olur diye araştırma yaparken, eşimin adına kira kontratının fesh edildiğine dair bir evrak düzenlendiğini gördük. Bu evraka ne ben ne de eşim imza atmadı. Eşimin adı ve imzasının bulunduğu evrakta yer alan el yazısı ve imza eşime ait değil. Konuyla ilgili dava sürecini başlatmıştık. Ancak, ortaya çıkan sahte el yazısı ve imzadan haberimiz yoktu. Bu belgeye de yeni ulaştık. Bu nedenle bu konu ile ilgili de ayrıca sahtecilikten dava açmak için başvurumuzu yaptık" dedi.

Kaynak : SamsunKentHaber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.