Samsun’un Geleceği Kadınlarla Kodlanıyor

Samsun’un Geleceği Kadınlarla Kodlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2025 yılı teması olan ‘Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı’ kapsamında, OKA koordinasyonunda yürütülen Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı Samsun’da başladı.

A+A-

Samsun’un Geleceği Kadınlarla Kodlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) koordinasyonunda yürütülen Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı Samsun’da başladı.

Kadın istihdamını artırmak ve kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla yürütülen eğitim programı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve OKA iş birliğinde imzalanan “Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü” kapsamında hayata geçirildi.

Program, OKA ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Samsun Merkez OSB Müdürlüğü, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi arasında imzalanan alt protokol ile uygulanmaya başlandı.

Amaç: Sanayi ve Yüksek Teknolojide Kadın Gücü

Programın açılışı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Dicle, “Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Kadınların sanayi ve yüksek teknoloji sektörlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz” dedi.

Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik veya teknikerlik bölümlerinde okuyan ya da mezun olan 25 kadın katılıyor. Katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitimler veriliyor.

Teorik eğitimler, OKA merkez binasında Samsun Teknopark’ta faaliyet gösteren bir yazılım firması tarafından veriliyor. 6 gün sürecek eğitim kapsamında programlama, Robot Studio, otomasyon çözümleri ve robot üretimi gibi ileri düzey konulara da yer verilecek.

Uygulamalı Eğitimle Pekiştirme

Eğitimin ilk gününde; robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri ve güvenlik çözümleri ele alındı. Eğitimin ikinci günü ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO’daki robot eğitim alanında uygulamalı derslerle devam etti. Katılımcılar, endüstriyel robotların temel çalışma prensiplerini ve eksen hareketleri üzerindeki kontrol mekanizmalarını birebir uygulama imkânı buldu.

5-504.jpg6-363.jpg7-263.jpg7-263.jpg8-189.jpg9-141.jpg10-136.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.