Samsun'un ekonomik kalkınmasını sağlamalıyız

Samsun'un ekonomik kalkınmasını sağlamalıyız

Bir ziyaret için gittiği Havza'da ilçe halkının yakın ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç,

A+A-

"Önceliğimiz Samsun'un ekonomik, turizm ve sağlık alanlarında kalkınmasını sağlamak. Bunu sağladığımızda tüm halkımız hem sosyal, hem de ekonomik anlamda bir refaha erecektir" dedi.

Başkan Osman Genç, bir ziyaret için gittiği Havza'da vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Bir çay ocağında vatandaşlarla çay içip, sohbet eden Başkan Genç, Samsun'un ilçeleriyle birlikte büyümesi gerektiğine dikkat çekerek, "İlçeleri gelişmeyen bir Samsun'un büyümesi mümkün değildir. Her ilçemiz kendi potansiyelleri çerçevesinde geliştiğinde Samsun da gelişecektir. Bütün ilçelerimiz başta ulaşım ve konaklama eksiklikleri giderildiğinde gelişmeye son derece müsaittir" dedi.

'KAPLICA VE TARİH TURİZMİ GELİŞMELİ'

Havza'nın kaplıcalar ile ön plana çıktığına dikkat çeken Başkan Genç, "Buradaki kaplıcaları turizme kazandırmalıyız. Havza'nın tarihimizde de önemli yeri vardır. Havza'da kaplıca ve tarih turizmini mutlaka geliştirmeliyiz. Bunun için projeler hazırladık. Eski, yani Asl-ı Havza'yı ortaya çıkarıp, yeni bir Havza kurmalıyız" Ayrıca Havza'da hayvancılığı geliştirmemiz, köylülerimiz ve ilçe ekonomisi için büyük bir gelir kaynağı demek. Hayvancılığı aile üretiminden çıkarıp, ihraç edilir hale getirmeliyiz" diye konuştu.

'İLÇELER ŞEHİRLE BULUŞMALI'

Havza'nın İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerini Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan yolların kesişme bölgesinde bulunması nedeniyle stratejik olarak da önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Genç, "Samsun-Ankara devlet kara yolu ilçe merkezinden geçmekte, Samsun-Amasya-Sivas demir yolunun 5 kilometresi ilçe merkezi sınırları içerisindedir. Demir yolu Havza için önemli bir avantajdır. Ancak demiryolunun hızlı yük treni ile mutlaka güçlendirilmesi, liman ve hava alanı ile hızlı bağlantı kurulması gerekmektedir. Havzayı ulaşım bakımından şehirle buluşturmalıyız" şeklinde konuştu.

'SAMSUN İLÇELERİYLE BİRLİKTE BÜYÜMELİDİR'

Geçmişte uluslararası bir şehir olan Samsun'un bugün bu özelliğe ancak bütün ilçelerinin gelişimi ile kavuşacağını da ifade eden Başkan Genç, "Sadece bir, iki ilçenin gelişimi ile Samsun büyümez. Havza, Vezirköprü, Terme, Bafra da gelişmelidir. Samsun'un her ilçesi ayrı bir güzelliğe ve potansiyele sahip. Bütün ilçelerle beraber, hep birlikte ahlaki değerleri de içine katarak Samsun'u yeniden tercih edilen bir uluslararası şehir yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.