Samsun'un Değerleri Turizme Kazandırılacak

Samsun'un Değerleri Turizme Kazandırılacak

İlçelerinde önemli turizm değerleri bulunan Samsun, Başkan Osman Genç'in hazırladığı Yakın Gelecekte Samsun kitabında yer alan projelerle gün yüzüne çıkacak. Şahinkaya kanyonu, Ladik Gölü, Simenit Gölü, sahiller ve şelaleler turizme kazandırılacak.

A+A-

Başkan Osman Genç, "Yakın Gelecekte Samsun" ilçelerdeki turizm değerlerini tek tek projelendirdi. Başkan Genç, Vezirköprü'de bulunan Şahinkaya Kanyonu, Ladik'te bulunan Ladik Gölü Terme'nin önemli doğal güzelliklerinden olan Akgöl ve Simenit Gölü Karadeniz kıyısı boyunca uzanan eşsiz sahiller ve çeşitli noktalardaki şelaleleri turizme kazandırmak amacıyla planladı. Doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak olan turizm değerleri, uygulanacak projelerle şehre turist çekecek.

 

ŞAHİNKAYA'YA CAM TERAS

Son yıllarda ilgi gören Şahinkaya Kanyonu projesi hakkında bilgi veren Başkan Genç, "Bungalov evler, kafe ve restaurantlar ile eğlence ve dinlenme tesisleri tasarladık. Proje içerisinde ayrıca ahşap yürüyüş yolları, cam teras ve gezinti tekneleri yer alıyor. Alan konumu itibarı ile kamp alanı için uygun olan kanyonda dağcılık ve izci kampı, amatör balıkçılık ve dalgıçlık da gelişecektir. Özellikle ahşap yürüyüş yolları ve cam teras bu bölgemizin daha da ilgi görmesini sağlayacaktır" dedi.

 

LADİK GÖLÜ'NE TATİL KÖYÜ

Ladik Gölü'nü de tatil köyü konseptinde 2 kısım olarak planladıklarını ifade eden Başkan Genç, "1. kısımda 22 adet konaklama, bir adet sosyal tesis düşünülmüştür. 2. kısımda farklı büyüklüklerde 25 adet konaklama, iki adet sosyal tesis planlandı. bir de 500 metrelik yürüyüş iskelesi olacak. İskelede olta balıkçığı ve gezi tekneleri için yer ayrılmıştır. Gezi tekneleri restaurant olarak da hizmet verebilmektedir" diye konuştu.

 

SİMENİT'E OTEL VE BUNGALOV EVLER

Samsun'un çok güzel doğal güzelliklere sahip olduğunu ve bunlardan birinin de Terme'nin Gölyazı belgesinde bulunduğunu dile getiren Başkan Genç, "Toplam 42 bin hektar gibi büyük bir alana sahip olan bu bölgede doğal su alanları ve sazlıklar binlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Akgöl ve Simenit gölü projemiz içerisinde 1 adet butik otel, restaurant, 18 adet bungalov ev, iskele, gezinti tekneleri ve balıkçı kayıkları var. Doğal enerjilerle çalışan teknelerle iki gölü birbirine bağlayan kanallarda tekne gezilerinin yanısıra, kuş ve doğa severler de buraya ilgi gösterecektir" şeklinde konuştu.

 

SAHİL VE ŞELALELER

Samsun'un sahilleri ve şelalelerinin de önemli turizm değerleri olduğuna vurgu yapan başkan Genç, "Samsun’un, Terme’den Ondokuzmayıs’a kadar uzanan sahil ve kumsalları yıllardır

keşfedilmeyi bekledi. Kaliteli kumsallara sahip olan Samsun sahilleri, hazırladığımız proje ile turizm merkezi olacaktır. Doğal yaşam ortamlarını arttırmak ve şehrimize yeni bir güzellik daha katmak için şelaleler için de proje ürettik. Doğal yapısına müdahale edilmeden tasarlanan projede dinlenme alanları, oturma alanları, restoran, yürüyüş yolları, kamelyalar, canlı balık havuzları ve köprü bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

canik-belediyesi-019.jpg canik-belediyesi-1-016.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.