Samsunspor'da umutlar tükeniyor

Samsunspor'da umutlar tükeniyor

TFF 1. Lig’in 9. haftasında Yılport Samsunspor, deplasmanda Menemenspor’a konuk oldu.

A+A-

Karşılaşmanın 3. dakikasında Tomane, Ömer Şahbaş’a yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü. 13. dakikada Menemenspor golü duran toptan buldu. Abdullah’ın kullandığı korner vuruşuna iyi yükselen Ömer Şahbaş, topu kafayla Samsunspor ağlarına gönderdi. (1-0) Yine 15. dakikada Abdullah’ın kullandığı korner atışında topa rahatlıkla kafa vuruşu yapabilen Ahmet Sağat’ın topunu Soner Gönül kale çizgisinden çıkardı.

DİOMANDE’DEN FÜZE Oyun bu bölümlerde hareketlendi. 22. dakikada sağ kanattan Alaaddin Okumuş’un ceza alanına ortalığı topu göğsüyle yumuşatan ve estetik bir vuruş yapan Tomane’nin yarım volesini kaleci Batuhan Ahmet, sol direğe doğru yönelirken çelmeyi başardı. 27. dakikada kırmızı-beyazlılar beraberlik golünü buldu. Diomande’nin yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği sert şut kaleci Batuhan’ın müdahalesine rağmen direğe çarparak ağlarla buluştu. (1-1) 35. dakikada Gomes’in ceza alanı dışından çektiği sert şut ise az farkla auta çıktı.

TANSİYON YÜKSELDİ 38. dakikada Samsunspor’un yetenekli oyuncusu Moryke Fofana sağ kanattan aldığı topla iki rakibini çalımlayarak oyundan düşürdü. Son çizgiye inen Fofana’nın ceza alanına ortaladığı topa Tomane ve Yasin Öztekin’den önce defans müdahale etti. 42. dakikada karşılaşmada tansiyon arttı. Fofana ve Rasheed arasında yaşanan ufak gerilim sonrası karşılaşmanın hakemi Kadir Sağlam, futbolcuları uyardı. İlk devrenin uzatmalarında Samsunspor kalesini baskı altına alan Menemenspor’un gol arayışları sonuç vermedi.

HAKEMDEN SKANDAL KARAR İkinci devrenin ilk düdüğü ile birlikte sol kanattan topla hareketlenen Rasheed ve Barış Başdaş arasında ceza alanında yaşanan mücadelede Rasheed kendini yere bıraktı. Hakem Kadir Sağlam skandal bir karara imza atarken penaltı noktasını gösterdi. 47. dakikada Mazlum Demir, topu ağlara gönderdi. (2-1) 52. dakikada ise kırmızı beyazlılar şok bir gol daha kalesinde gördü. Gomes’in defansın arasına attığı topta Barış Başdaş’ın kaçırdığı Ahmet Sağat, kaleci Aykut’un solunda topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. (3-1)

TOMANE AFFETMEDİ 55. dakikada Yasin Öztekin’in serbest vuruşundan ceza alanına ortaladığı topu önünde bulan golcü oyuncu Tomane düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. (3-2) 57. dakikada Gomes’in çektiği sert şut uzak kale direğinden auta çıktı. 60. dakikada ceza alanı içinde bomboş topla buluşan Ahmet Sağat’ın zayıf şutunu kaleci Aykut kontrol ederken, 61. dakikada boşta kalan topu kaleye gönderen Yasin Öztekin’in plasesi oyunda kaldı. 63. dakikada ise Yasin ve Diomande ceza alanı içinde bulduğu pozisyonları cömertçe harcadı.

KIRMIZI KART GÖRDÜ Karşılaşmanın 65 ve 75. dakikalarında her iki takımda bulduğu gol pozisyonlarını cömertçe harcarken, 79. dakikada orta sahada kaptırdığı topta Ahmet Aslan’ı düşüren golcü oyuncu Tomane, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve Samsunspor’u 10 kişi bıraktı. Uzatma dakikalarında Pote’nin ceza alanı içinde çektiği yerden şutu kaleci Aykut kurtardı. Son bölümde Yılport Samsunspor’un orta sahası ve defansı adeta çöktü ancak sonuç değişmedi. Kırmızı-beyazlılar bir deplasman maçından daha puansız ayrıldı.

N.Alper Cabbarsamsunsporda-umutlar-tukeniyor-1.jpgsamsunsporda-umutlar-tukeniyor-3.jpgsamsunsporda-umutlar-tukeniyor-4.jpgsamsunsporda-umutlar-tukeniyor-8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.