Samsunspor HÜCUM HATTI, GÜMÜŞBIÇAK’IN KONUĞU OLDU

Samsunspor HÜCUM HATTI, GÜMÜŞBIÇAK’IN KONUĞU OLDU

Samsunspor forvet oyuncuları Ahmethan Köse, Atabey Çiçek ve Bahattin Köse, Melih Gümüşbıçak’ın sunduğu Samsunspor ile Evdekal programına konuk oldu.

A+A-

Melih Gümüşbıçak’ın sorularını yanıtlayan oyuncularımız, deplasmanda 3-1 kazandıkları Manisa Futbol Kulübü A.Ş. maçını unutamadıklarını ve ligler başladıktan 3 hafta sonra şampiyonluğu garantileyeceklerini söyledi.

Oyuncularımız Ahmethan Köse, Atabey Çiçek ve Bahattin Köse, kulübümüzün Youtube kanalı üzerinden video konferans sistemi ile futbol spikeri Melih Gümüşbıçak’ın sorularını yanıtladı.

Karantina sürecini evde ailesiyle birlikte geçirdiğini belirten tecrübeli oyuncumuz Bahattin Köse, “Ben ailemle yaşıyorum. Bu süreçte ailemizin değerini daha da iyi anladık. Evde kaldığım sürede canım sıkılmıyor. Ailemizin değerini bilmek lazım. Pizzayı iyi yaparım. Hamurunu bile kendim yapıyorum. Ben bir idolüm yok ama klas oyuncuları örnek alıyorum. Örneğin Pirlo’yu çok beğeniyorum” dedi.

Deplasmanda oynadıkları Manisa Futbol Kulübü A.Ş. maçını unutamadıklarını belirten Bahattin Köse, “Benim için Manisa Futbol Kulübü deplasmanı önemliydi. 3’üncü golü attım. Biz de ilk maçın hıncını çıkarttık. Bizim için çok önemli maçtı. Benim golümden çok attığımız ilk gole sevindim. Ben Manisa ve Adana’da, Samsunspor’a karşı oynadığımda stadyumda seyircilerin neler yapabileceğini görmüştüm. Buraya geldiğimde de heyecanlanmıştım. Kendi evimizde zaten biz rahat bir şekilde maça çıkıyoruz. Çok güzel taraftarlarımız var” diye konuştu.

Samsunspor’u Avrupa’da Liverpool’a benzettiğini ifade eden Bahattin Köse, “Ertuğrul Sağlam hocanın Samsunspor’a geldiğini duyduğumuzda biraz şaşırdık. Çok başarılı ve büyük bir hoca. 13 maçlık galibiyet serisinde de hocamızın büyük payı var. Samsunspor’u Avrupa’da Liverpool’a benzetiyorum. Hem pas yapıyorlar hem önde baskı kuruyorlar. Ahmethan’ın son vuruşları çok iyi, çabuk oyuncu. Ahmethan’ın da profesyonelliğini çok beğeniyorum. Benim 1 sene daha kontratım var. Bence kesinlikle iyi bir takımımız var. Önümüzdeki sene TFF 1’inci ligde sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. 5 tane yabancı alındıktan sonra takım daha da güçlü olacak ve şampiyonluğa oynayacağını düşünüyorum. Önümüzdeki sene favori bir takım olacağız. Futbolcu olmasaydım itfaiyeci olmak isterdim. Bir arkadaşımın babası küçük bir kasabada oturdukları için genelde iş olmuyormuş ve hep oturuyorlarmış. Ondan dolayı da ilgimi çekmişti” şeklinde konuştu.

BAHATTİN KÖSE: GOL KRALI OLMAK İSTİYORUM
Yüksel Yıldırım’ın büyük bir vizyona sahip olduğunun altını çizen Bahattin Köse, “Başkanımızın hırslı olduğunu düşünüyorum. Başarısı da buradan geliyor. Sadece şampiyon olmak istemiyor. Rekorlar kırmak, gol kralı çıkartmak istiyor. Başkanımızın büyük hedeflerde olduğu belli. Başkanımızın büyük bir vizyona sahip olduğunu gördük. 4-5 sene İzmir’de yaşadığım için Samsun’u biraz İzmir’e benzetiyorum. Samsun çok güzel bir şehir. İstediğin zaman sahilde denize girebiliyorsun, istediğin zaman oradaki cafelerde oturabiliyorsun. Benim oturduğun Hasköy tarafındaki manzaralar da çok güzel. Maçlardan önce ben genellikle müzikle motive oluyorum. Kulaklığımı takip sağı solu duymuyorum. Takımın en yetenekli oyuncuları İlyas Kubilay Yavuz ve Ramazan Çevik. Ben ligler başladıktan 2 hafta sonra şampiyonluğumuzu garantileyeceğimizi düşünüyorum. Seyircilerin destekleri için de teşekkür ediyorum. Bu koronavirüsü sebebiyle oldukça dışarı çıkmamaya çalışalım. Buradan da başkanımıza verdiğim gibi taraftarlarımıza da söz veriyorum. İnşallah gol kralı olmak istiyorum” dedi.


Antrenörlerinin verdikleri programları evlerinde ve tesislerde yapmaya özen gösterdiklerini belirten Atabey Çiçek, “Bahattin bizden biraz şanslı ailesiyle birlikte yaşıyor. Bizde tek başımıza kalıyoruz. Evde kendi başıma antrenman yapmaya özen gösteriyorum. Onun dışında hocalarımızın bize verdiği programları tesislerde yapmaya çalışıyorum. Onların dışında evde yemek yapmaya çalışıyorum. Kız arkadaşım da Gastronomi okuyor. O tarifleri veriyor bende yapmaya çalışıyorum. Kilomuza da dikkat ediyoruz. Bende çok güzel San Sebastian tatlısı yapıyorum. Benim de en büyük idolüm ağabeyim Mehmet Cansın. Futbolunu beğendiğim isim olarak da eski Ronaldo Luis Nazario de Lima’yı ve onun dışında da Robert Lewandowski’yi çok beğeniyorum” diye konuştu.

ATABEY ÇİÇEK: TARAFTARI ÇOK OLAN KULÜPLER BÜYÜK CAMİADIR
Samsunspor’u Avrupa’da Manchester City’e benzettiğini ifade eden tecrübeli oyuncumuz Atabey Çiçek, “Benim için de sezonun en önemli maçı deplasmanda kazandığımız Manisa Futbol Kulübü maçıydı. Çünkü o maçta puan farkını iyice çıkarttık. Kendi adıma da önemli gördüğüm maç ise ilk yarıdaki Manisa Futbol Kulübü maçıydı. Oyuna sonradan girdim ve 2 gol attım. Samsunspor taraftarı çok büyüleyici. Büyük bir camia olduğunu herkes biliyor. Her futbolcu sahaya çıkarken tribünlerin dolu olduğunu gördüğü zaman motivasyonu daha da artıyor. Uzak yerlere gittiğimizde bile deplasman tribünün dolu olması bizim hoşumuza gidiyor. Genelde taraftarı çok olan kulüpler büyük camialar oluyor. Büyük camialarda da oynamak her futbolcu için ayrı bir keyiftir. Ertuğrul hocamızın oyuncularla ikili ilişkileri çok iyi. Ekibi de bizimle ağabey – kardeş ilişkili içindeler. Biz onların onlarda bizim samimiyetimize inanıyor. Takım olarak da bize verdiklerini aldığını düşünüyorum. Çok planlı programlı olmaları bizi iyi yönde etkiledi. Samsunspor’u Avrupa’da Manchester City’ye benzetiyorum. Onlar da bizim gibi yerden oynamayı seven bir takım” şeklinde konuştu.

3-4 yıl sonra Samsunspor’u Avrupa kupalarında görebileceklerini belirten Atabey Çiçek, “Takımın en çok konuşanı Yalçın Kılınç. Caner Arıcı da eğlencelidir. Caner ağabeyi sert görünür ama çok eğlenceli bir arkadaşımız. Nurullah Aslan’ın ayaklarını çok beğeniyoruz. Günümüz futbolunda artık kalecilerin ayaklarını kullanması çok daha önemli hale geldi. Ahmethan’ın bence en büyük özelliği kıvraklığı, sürati ve ayak içi sert vuruşları çok iyi. Ben kiralık olduğum için sezon sonu kontratım bitiyor. Ben burayı çok sevdim ve burada kalmayı çok isterim. Benim elimde olan bir şey değil ama kalmayı istiyorum. 5 değil de 3-4 yıl sonra Samsunspor’u Avrupa kupalarında görebiliriz. Futbolcu olmasaydım ne olacağımı hiç düşünmedim. Sadece futbolcu olmayı hep hayal ettim” dedi.

Yüksel Yıldırım’ın her futbolcunun isteyeceği bir başkan olduğunu ifade eden Atabey Çiçek, “Arkadaşlarımın çoğu başka kulüplerde başkanlar görmüştür. Ama Yüksel Yıldırım gerçekten her futbolcunun isteyeceği bir başkan. Kulübe çok fazla gelmese de bizim için ne kadar fedakarlıklar yaptığını biliyoruz. Yoksa Samsunspor kulübünün hali ortadaydı. Bence her futbolcunun isteyeceği bir başkan. Samsunspor böyle bir başkana sahip olduğu için çok şanslı ve önü çok açık. Samsun deyince benim ilk aklıma gelen şey Atatürk ve Atatürk heykeli geliyor. Tabi ki bu Samsun’u görmeden önceydi. Eski bir futbolcu ve benim de bir büyüğüm olan Murat Küçük bana Samsun’u çok anlatıyordu. Çok güzel bir şehir olduğunu, gidip görmem gerektiğini her zaman anlatıyordu. Maç oynamaya geldiğim zamanlar gezme fırsatım olmuyordu. Buraya transfer olduktan sonra buranın ne kadar güzel bir yer olduğunu anladım. Hem doğal güzelliği hem de havası çok güzel” diye konuştu.

Ligler başladıktan 3 hafta sonra şampiyonluklarını garantileyeceklerini belirten Atabey Çiçek, “Benim maç öncesi bir totemim yok ama maçlardan önce yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorum. Takımın en yetenekli oyuncuları İlyas Kubilay Yavuz ve Ramazan Çevik. Bende şampiyonluğumuzu 3 haftada garantileriz diyorum. Koronavirüs’de şu anda ülkemizde iyiye doğru bir gidişat var. 4 Mayıs’ta toplanıyorsak Haziran ortasında maçlara başlayacağımızı düşünüyorum. Bu süreç içerisinde temizlik konusuna daha çok dikkat ediyoruz. Taraftarımızın hiçbir şüphesi olmasın. Ligler başladıktan 3 hafta sonra şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz. Verilen uyarılara ve tedbirlere uymamız lazım. Bunları uyarsak normal hayata dönebiliriz. Herkes verilen tedbirlere uyup en iyi şekilde yardımcı olmalı ve ümit ettiğimiz şampiyonluğa da ulaşacağız” şeklinde konuştu.


Şuanda İstanbul’da ailesiyle birlikte olduğunu belirten oyuncumuz Ahmethan Köse ise, “Yaklaşık 3 yıldır tek yaşıyorum. Ama şu anda İstanbul’da ailemle birlikte yaşıyorum ama yemek yapmayı da öğrendik. Ev içinde çok da yapılacak aktiviteler varmış. Bu keşfi daha farklı bir şekilde yapmak isterdik ama mecburiyetten keşfetmek zorunda kaldık. Fırın yemeklerini iyi yapıyorum. Sebzeli tavuk ve sebzeli somonu iyi yaparım. İdolüm yok ama beğendiğim ve takip ettiğim çok fazla sporcu var. Onların özel ve sportif hayatlarını araştırıyorum” dedi.

6 hafta sonra taraftarlarla birlikte coşkulu bir kutlama yapacaklarının altını çizen Ahmethan Köse, “Tarsus İdman Yurdu maçını ve Manisa Futbol Kulübü maçlarını unutamıyorum. Manisa maçında hem biz hem de bizi izleyenler bizim şampiyon olacağımıza inanmıştı. Biz zaten bu seneki bütün maçlarımızı neredeyse içerideki atmosferle oynadık. Mesela Çorum ve Kırklareli deplasman maçlarında rakip takımdan çok bizim taraftarımız vardı. Bütün sezon boyunca bizi destekledikleri için taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Kalan 6 hafta sonunda da inşallah hep beraber coşkulu bir kutlama yaparız. Ertuğrul hocadan önce kısa bir dönem hocasız geçirdik. O süreci de hem altyapı hocalarımız hem de Yücel hocamızın sayesinde iyi bir şekilde atlattık. Ertuğrul Sağlam gibi bir hocanın geleceğini ben beklemiyordum. O geldikten sonra herkes buranın ne kadar önemli olduğunu, buradan ne kadar çabuk yukarıya çıkarsa o kadar değerli olacağını benimsedik. Hocamızın da çok güzel ekibi var. Bu parçalar bir araya geldiği zaman da başarı ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Samsunspor’un Süper Lige ait olduğunu ifade eden Ahmethan Köse, “Kulüp yapısı, Samsunspor’u Avrupa’da Leipzig takımına benzetiyorum. O da buralardan gelip şu anda Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor. Umarım öyle bir başarıyı da yakalarız. Atabey’in inanılmaz bir taklit yeteneği var. Bahattin’de çok güzel şarkı söylüyor. Takımın en çok konuşanı Yalçın Kılınç ve Ramazan Çevik. En eğlenceli kalecimiz Furkan Köse. O kadar doğal bir mizahı var ki bazen espri yapıp yapmadığını anlayamıyorsun. Bir de herkesi çok iyi tanıyor. Samsunspor’un buraya ait olmadığı çok bariz bir şekilde belli. Seneye de TFF’ye ait olmadığı belli olacaktır. Ondan sonra da Süper Lig’e çıkacaktır. 5 yıl sonra Samsunspor’u Şampiyonlar ligi seviyesine gelebilir. Bu imkansız değil, bunun örnekleri var” şeklinde konuştu.

Şampiyonluğu da 3 hafta sonra garantileyeceklerini belirten Ahmethan Köse, “Futbolcu olmasaydım bende pilot olmak isterdim. Hayal ettiğim bir meslek oydu. Bu sorumluluğu aldığı için ve bunu sürdürülebilir hale getirdiği için başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Samsun denilince aklıma Türkiye ve bağımsızlıkla özdeşleşmiş bir şehir olarak aklıma geliyordu. Daha sonra buraya geldikten sonra biraz daha detaylı araştırdım. İnanılmaz bir şehir, gerçekten çok güzel. Yeni yapıların yapılması, eskilerin korunması, sahilin vatandaşlara rahat bir şekilde açık olması ve insanların da spora yatkın bir yapıda olmaları bence Samsun için çok değerli şeyler. Maçlardan önce bende müzik dinlemeyi seviyorum. O zaman kendimi daha çok iyi hissediyorum. Ben daha çok yabancı müzik dinlemeyi severim. Takımın en yetenekli oyuncuları İlyas Kubilay Yavuz ve Ramazan Çevik. Dar alanda kandıramayacakları hoca yok. Şampiyonluğumuzu 3 hafta sonra garantileriz. Şimdiye kadar olduğu gibi bu süreci en iyi şekilde atlatmamız için herkes layıkıyla yerine getirsin ki en kısa sürede birbirimize kavuşalım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.