SAMSUNSPOR  GENEL MENAJERİ MUSTAFA AZTOPAL’DAN AÇIKLAMA

SAMSUNSPOR GENEL MENAJERİ MUSTAFA AZTOPAL’DAN AÇIKLAMA

Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, basın mensuplarıyla bugün bir toplantı gerçekleştirdi.

A+A-

Online olarak yapılan oturumda, takımımızın ilk 10 haftalık durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
İlk olarak Başkanımız Yüksel Yıldırım, Başkan Yardımcımız Mustafa Kemal Erkanat, Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam ve kendisinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, “Yönetim katında da bu hastalıkla tanışmış olduk. Bütün sezon boyunca yaşadığımız bu Covid-19 sıkıntısını yönetim nezdinde de şu anda yaşıyoruz. İlk önce Başkanımız Yüksel Yıldırım’a Covid-19 teşhisi kondu. Hemen bir gün sonra Başkan Yardımcımız Mustafa Kemal Erkanat’a Covid-19 teşhisi kondu. Ondan 2 gün sonra da ben ve hocamız Ertuğrul Sağlam’a Covid-19 teşhisi kondu. Ben şu anda gayet iyiyim. Cuma günü karantinam bitiyor ve tesislere dönüyorum. Hocamız tesislerdeki kendi odasında karantinadaydı ve hafta başı yaptırdığı testi negatife döndü. Sonra Cuma günü yapılacak testi de negatife döndüğü zaman takımla birlikte idmanlara başlayacak. Kurallar gereği hocamız Tuzlaspor maçında yedek kulübesinde olamayacak. Şu an itibariyle Başkanımız ve Başkan Yardımcımız hastanedeler ve kontrol altında tedavileri yapılıyor. Durumları gayet iyi fakat kontrol amaçlı dediğimiz gibi tedavilerinin doktorlar tarafından hastanede devam edilmesinin daha sağlıklı olduğu kendilerine bildirildiği için kendi tercihleriyle hastanedeler. Tedavileri şu anda iyi gitmekte ve bizde an ve an kendilerinden bilgi almaktayız” dedi.
Koronavirüsden en çok etkilenen takım olduklarının altını çizen Mustafa Aztopal, “Biz sezon başından beri Covid-19 hastalığı ile ciddi etkilenen takımların başında geliyoruz. Gençlerimiz hariç 27 kişilik A takım kadrosunda şu ana kadar 17 oyuncumuz Covid-19’a yakalanmıştır. Her oyuncunun hastalıktan geri dönüşünde fiziksel olarak 3-4 haftayı buldu. Bu hafta itibariyle kendisinde semptom hisseden bir oyuncumuzda da Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Bu oyuncumuz 17’nci oyuncu olarak dahil olmuştur. Bizim gerçekten kendi içimizde aldığımız idari tedbirler oldu. Ailesiyle dışarıda yemek yeme yasağından, tesislerdeki bir masada en fazla 4 oyuncunun yemek yemesine müsaade edilmesine, kamp ortamı da dahil olmak üzere oyuncuların birbirlerinin odasına girip çıkmaya kadar varan birçok idari tedbir getirmemize rağmen biz bu hastalığı peyder pey yaşadık. Bizim getirdiğimiz idari tedbirlerin oyuncularımız tarafından da alınarak uygulanması örneğin Adana Demirspor veya Altay’da gördüğümüz gibi aynı anda 25 oyuncunun personellerle birlikte 30-35 kişinin Covid-19’a yakalanmaması ile karşı karşıya kaldık. Biz bu süreci bu şekilde yürütebildik. Geriye baktığımızda aldığımız tedbirlerin işe yaradığını düşünüyoruz. Ama peş peşe 2 haftada 3 oyucumuz yine peşine 3 oyuncumuz ile birlikte 6 oyuncumuzun geri gelmesi 3-4 haftayı bulduğundan biz aynı oyuncularla ilk 11’le sahaya çıkamamasını çok yaşadık. Şu an itibariyle baktığımızda bir oyuncumuzda pozitif vaka var. Cuma günü yapacağımız testlerde umuyoruz ki başka vakalara rastlamayız” diye konuştu.
Takımdaki sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Mustafa Aztopal, “Ciddi sakatlıklarda yaşadık. Oyuncularımızın sakatlıkları bizi takım içerisinde çok etkiledi. Bunların başında Tomane ve Boli geliyor. Tomane’nin Tuzlaspor maçında teknik ekibin görev vermesi halinde oynayabileceğini biliyoruz. Aynı şekilde Boli’de Pazartesi gününden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayabiliyor. O da Balıkesirspor maçında oynayabilecek duruma geliyor. Bunlar bizim için geç de olsa sevindirebilecek haberler. Dolayısıyla onların takıma katılıp ve oynayabilecek olması bizim açımızdan son derece önemli. Aynı şekilde biz sakatlıkla ilgili ligin başında Edwin Gyasi ile de yaşadık. 4 haftalık periyodu sakatlığından dolayı oynayamadı. İyileşeceğini düşündüğümüzde de Covid-19’a yakalandı ve şu ana kadar da maalesef ondan da istediğimiz şekilde yararlanamadık” şeklinde konuştu.
Takımımızın ligdeki durumunu da değerlendiren Mustafa Aztopal, “Şu anda 17 puanla 6’ncı sıradayız. Lider Altınordu’nun 20 puanı var ve liderle aramızda 3 puan var. Hocamızın da zaman zaman dile getirdiği gibi bu ligde 2 puan ortalaması ile ilerlemek bizi her zaman hedefe götürecek. Fakat şu anda 3 puanlık bir geride olma durumumuz var. Benim kişisel beklentim 10’uncu haftayı 20-21 puanla tamamlamaktı. Onun da biraz altında gözüküyoruz. Tabi ki daha iyi bir konumda olabilirdik. Olmalıydık da. Ama yine de arada neredeyse hiç fark olmaması, bu ligde her takımın her takımı yenebildiğini göstermesi ve ortaya konulan mücadelenin ne kadar önemli olduğunu görmek açısından son derece önemli bir tablo ile karşı karşıyayız. Son 3 maçta özellikle Adana Demirspor ve Altınordu müsabakalarında ben takımın çok çok iyi futbol oynadığını düşünüyorum. Giresunspor maçında bu biraz terse dönmüş oldu. Yani beklediğimiz futbolun dışında hiç kimsenin memnun olacağı futbolu oynamadığını düşünüyorum. Sahada iyi mücadele oldu ama futbol anlamında bakarsak Adana Demirspor ve Altınordu maçlarında gösterdiğimiz oyun kalitesini gösteremedik. Son 3 maçta 3 beraberlikle 3 puan alınması da elbette bizim beklentimizin altında kaldı. Dolayısıyla bu hafta oynayacağımız Tuzlaspor maçı mutlak suretle kazanmak zorunda olduğumuz bir maç haline geldi. Elbette ki her zaman kazanmak için çıkarsın ama bazı maçlar stratejik maçlardır. Alınacak 1 puanın çok önemi vardır. Tuzlaspor müsabakasının tüm bu şu ana kadar anlattığım hikayenin bizi getirdiği nokta itibariyle kesinlikle ve kesinlikle 3 puan almak zorunda olduğumuz bir maç. Bununla ilgili hocayla görüşmeler yapıyoruz. Oyuncu grubuyla son 3 maçta hiçbir galibiyet alamamasının verdiği bir moral bozukluğu da var fakat Tuzlaspor maçıyla olan inançlarının da son derece yüksek olduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla son geldiğimiz noktada Pazar günü karşılaşacağımız Tuzlaspor maçı önem arz ediyor” dedi.
Takımımızın oynayacağı 7 haftayı da değerlendiren Mustafa Aztopal, “İlk yarının bitimine 7 tane maç daha var. Bundan sonra da yakalamamız gereken bir seri olduğunu düşünüyorum. Bu seri ile ilgili de mutlak suretle başarılı olacağımıza inanıyorum. Hocamızın ve ekibimizin çalışmaları bu yönde. Adana Demirspor ve Altınordu maçındaki oyun kalitesine ve seviyesine tekrar çıktıktan sonra bundan sonraki 7 müsabakada daha ciddi puanlar alacağımızı ve seri galibiyetlere başlanacağına inanıyorum. Beklentimizin de kesinlikle bu yönde olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Yaklaşık 1 saat süren toplantıda Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.