SAMSUNLU SANATÇILAR DERNEK KURDU

SAMSUNLU SANATÇILAR DERNEK KURDU

Samsun’un yerel sanatçıları ‘Samsunlu Müzisyen ve Sanatçılar Derneği’ adı altında dernek kurarak basına tanıttılar.

A+A-

Kısa adı SAMUSAD olan derneğin tanıtımı İlkadım Belediyesi Acem Tekkesinde yapıldı. Tanıtıma İlkadım Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Seven ve Samsunlu sanatçılar katıldı.


Tanıtımın açılış konuşmasını yapan derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Mamal, Samsun’un türkü, şarkı, folklor ve kültürel değerlerin tanıtılması, Samsunlu sanatçı ve müzisyenlerin birlikteliğini ve gelişimlerinin sağlanması, Samsun veya diğer bölgelerde düzenlenen Samsun tanıtım günlerinde ve etkinliklerinde aktif görev almaları amacıyla derneği kurduklarını belirtti.


Samsunlu sanatçılara üvey evlat muamelesi yapıldığını hatırlatan Fehmi Mamal, “Maalesef, acı ama gerçek bir durum. Samsun ve Samsunlular her gün biraz daha Samsun kimliğinden uzaklaşmakta ve gün geçtikçe kültürümüz yok olmaya mahkum edilmektedir. Samsun’un büyük bir kültürü var. Samsun’un yöre oyunları var, türküleri var. Ama ne yazık ki bunları Samsun’da bile yaşatamıyoruz. Samsunluluk bilincine haiz olan gurbetteki derneklerimizi ve federasyonlarımız tarafından Samsunlu sanatçıların kıymeti bilinmekte” dedi.


Sanatçılara önem verilmesi gerektiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Seven, “Sözlerime Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle başlamak istiyorum. Atatürk, ‘Sanatçısı olmayan bir milletin hayat damarlarından birisinin kurumuş olarak’ söylemiştir. Sanatçısı bir şehirde böyledir. Eğer sanatçısı da yoksa o şehirde hayat bulmak elbette güçtür. Hiçbir belediye bir sanatçıya yardım etmesi bir lütuf değildir, bir görevdir. Samsun’da kurduğunuz bu derneğin yaşatılması sizin üzerinize düşüyor. Birlik ve beraberlik içersinde hareket etmezseniz durum kötü oluyor. Birlikte olunduğu takdirde güzel şeyler yapılıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.