Samsunlu Hurdacı, Telefon Dolandırıcılarına 48 Bin TL Kaptırdı

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Mustafa Kasap, telefonda kendisini bankacı olarak tanıtan kişiye kimlik bilgilerini verince 48 bin TL dolandırıldı.

A+A-

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Mustafa Kasap, telefonda kendisini bankacı olarak tanıtan kişiye kimlik bilgilerini verince 48 bin TL dolandırıldı.

Dolandırıcının Tuzağına Düşen Hurdacı

Mustafa Kasap, topladığı hurdaları boşaltırken gelen bir telefonla hayatının kabusunu yaşadı. Kendisini bankacı olarak tanıtan Süleyman K. adlı dolandırıcıya kimlik bilgilerini veren Kasap, daha sonra bankaya ulaşmaya çalıştı fakat başarılı olamayınca şubeye gitti. Burada kredi çekildiğini ve kredi kartı çıkarılıp kullanıldığını öğrendi. Jandarmaya şikayette bulunan Kasap, Samsun 1. Tüketici Mahkemesi’ne itiraz etti fakat itirazı reddedildi. Ayrıca Samsun İcra Müdürlüğü tarafından hakkında icra takibi başlatıldı.

"Boşluğuma Geldi ve Bilgilerimi Verdim"

Kasap, dolandırıcıyı bankacı sanarak kimlik bilgilerini verdiğini ve durumu fark ettiğinde bankaya ulaşmaya çalıştığını ifade etti. Bankadan yardım alamayınca jandarmaya başvurduğunu belirten Kasap, "Birisi kendini bankacı olarak tanıttı. Hurda boşaltırken boşluğuma geldi ve kimlik bilgilerimi verdim. Daha sonra bankayı aradım ama ulaşamayınca şubeye gittim. Onlar da yardımcı olamayacaklarını söyledi. Jandarmaya gittim ama bu süreçte dolandırıcı 4-5 saat içinde internet üzerinden para çekip başka bir hesaba havale yaptı. Ben internet bankacılığı bilmem. Dolandırıldım ve sorumlulardan şikayetçiyim" dedi.

"48 Bin TL Zarara Uğradım"

Ayda 4-5 bin TL kazanan Kasap, 48 bin TL'lik dolandırıcılık nedeniyle büyük bir maddi yükün altına girdiğini söyledi. "Dolandırıcı, 10 bin TL kredi çekmiş ve kredi kartı çıkarıp kullanmış. Toplamda 48 bin TL zarara uğradım. Adalet ve hakkımı istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Çekmediğim parayı neden ödeyeyim? Ayda 4-5 bin TL kazanıyorum, bakkal borcumu zor ödüyorum. Yetkililerden yardım istiyorum" diye konuştu.

Kasap, ayrıca iş buldukça inşaatlarda çalıştığını ve paraların hangi hesaba aktarıldığının belli olduğunu belirterek yetkililerin duruma el atmasını istedi.samsunlu-hurdaci-telefon-dolandiricilarina-48-bin-tl-kaptirdi-2.jpgsamsunlu-hurdaci-telefon-dolandiricilarina-48-bin-tl-kaptirdi-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.