SAMSUN’LU GENÇLERE ZAMANDA YOLCULUK

SAMSUN’LU GENÇLERE ZAMANDA YOLCULUK

Samsun Tarih Derneği Başkanı ,Tarihçi -Sosyolog Emin Günaydın Liseli gençlere Kent ve Mekan adlı proje hazırladı

A+A-

Günaydın, Samsun'da yaşayan öğrencilerin, Samsun'un tarihi mekanlarını n bilinmesi bu mekanların işlevlerini ve bu mekanların yerinde bugün hangi yapıların olduğu konusunda yetersiz kalmaları üzerine böyle bir projeye ihtiyaç duyduğunu ve Samsun gençliğinin kendi doğdukları büyüdükleri şehri ve bu şehrin özel mekanlarını bilmeleri gerektiğini düşündüğünü, böylece liselerden başlayarak gençlere ulaşmak isteyip mekan kültürlerini onlara tanıtmak istediğini söyledi..

Bu proje ile Samsun'un tarihi mekanlarının tanıtılması kent kültürünü ve kentleşme olgusunun verilmesi ve öğrencilere tarih bilincinin geliştirilmesi hedeflendi.

Samsun'da önemli rol oynamış günümüze kadar gelmiş veya gelmemiş mekanlar gençlere fotoğraflarla arka planları ile birlikte anlatıldı. Bu durum gençlerin yoğun ilgisini çekti .

Sunum esnasında Tarihçi- Sosyolog Emin Günaydın Liseli gençleri bir zaman tünelinde gezdirdi .

Projenin ilk ayağı Canik ilçesinde Canik İMKB Anadolu Lisesi'nde başladı. Daha sonra Canik Kız İmam Hatip Lisesi, Türk Telekom Lisesi , Karşıyaka Lisesinde devam edilecek

samsunlu-genclere-zamanda-yolculuk-2.jpgsamsunlu-genclere-zamanda-yolculuk-3.jpgsamsunlu-genclere-zamanda-yolculuk-6.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.