SAMSUNLU FEHMİDEN ŞOK SÖZLER

SAMSUNLU FEHMİ'DEN ŞOK SÖZLER

Samsunlu Müzisyen ve Sanatçılar Derneği (SAMÜSAD) Başkanı Fehmi Mamal, sanatçı ve müzisyenlerin acınacak durumda olduklarını söyled

A+A-

Samsunlu Fehmi olarak tanınan SAMÜSAD Başkanı Fehmi Mamal, müzik piyasasının son 5 yıldır her geçen gün daha da kötüye gittiğini ve günümüzde iyice dibe vurduğunu belirtti. Korsan satılan CD’lerin bellerini büktüğünü belirten SAMÜSAD Başkanı Fehmi Mamal, “Sanatçılar iş yapsınki müzisyenlerde ekmek yesin. Ama nerede. Eskisi gibi albüm yok, herkes müzikleri internetten korsan olarak indiriyor. Piyasada iş yok. Ancak belediyelerde adamları olan sanatçılar ekstralara gidilebiliyor. Onlarda kendi ekiplerini getirdikleri için bizim müzisyen arkadaşlarımız bu durumda mağdur oluyor” dedi.
Eskiden işlerinin iyi olduğunu ifade eden Mamal, “Eskiden çok kaset yapıyorduk. Dolayısıyla çok yere işlere gitme imkanımız oluyordu. Şimdi sanatçı ve müzisyenler işsiz. Müzisyenler zaten günlük çalışan insanlar. Çoğunun sosyal güvencesi yok. Bu adamlar ne yiyecek, ne içecek? Türkiye’de bu işten ekmek yiyen milyonlarca insan var yazık değil mi? Kimse bu işin takipçisi olmuyor. Dünyada bir olay oluyor, eğlence iptal, Türkiye’de en ufak bir durumda konserler iptal. Şu anda bile çok sayıda festivaller ve konserler iptal edildi. İyi de bu insanlar ne yiyecek? Sanki olağanüstü hal var. İlk iş konser ve şenlikler iptal. Başka bir şey olunca hayat devam ediyor deniliyor. Bu arada birde devlet memuru ya da başka bir yerde çalışan insanlar ek iş olarak ‘sanatçıyım’ ya da ‘müzisyenim’ diye işlere gidiyorlar haksız rekabet oluyor. O zaman memuriyetten istifa etsinler ve bu işi yapsınlar. Bakalım görelim sanatçılıklarını ve müzisyenliklerini” diye konuştu.
Müzisyen ve sanatçılara sosyal hakların verilmesi gerektiğini belirten Mamal, “Nasıl bir memur, bir işçi, aybaşı geldiğinde maaşını alıyor ve bir sosyal güvencesi varsa, müzisyen ve sanatçılara da böyle bir hak verilmeli. Ben bazı milletvekilleri ile görüştüm, bu sıkıntılarımızı belirttim. Ama vekillerimiz bize haklı olarak ‘Bize böyle bir şikayet, dilekçe gelmedi ki. Haberimiz yok. Belki de Meclis'te bununla ilgili bir önerge verebiliriz’ dedi. Başta Samsun’daki müzisyen ve sanatçılarımız birlikte olmalıyız. Sonrasında Türkiye’deki derneklerle bu işin üzerine gitmeliyiz. Aksi takdirde bu arkadaşlarımızın başka meslekleri ve yapacak işleri de yok. Çoğu arkadaşımızın aile düzenleri bozuldu. Herkese dışarıdan güzel gelen bu meslek aslında içler acısı. Bu işten ekmek yiyen ve hobi için yapanlar ayırt edilmeli. Özellikle belediyelere ve kültür müdürlüklerine gerçekten kültür ve sanattan anlayan insanlar getirilmeli ve özellikle herkes kendi kültürüne yer vermeli” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.