
Samsun’da Yeni Eğitim Yılı “Yeşil Vatanı Korumak” Temasıyla Başlayacak
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının tamamlandığını belirterek ilk dersin “Yeşil Vatanı Korumak” olacağını açıkladı.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesi hazırlıkları değerlendirdi. Ağar, yaklaşık 260 bin öğrencinin yeni dönemde eğitim göreceğini söyledi.
Yaz boyunca öğretmen, yönetici ve personel atamalarının tamamlandığını belirten Ağar, yeni eğitim yılına hazır olduklarını vurguladı.
“Bu yıl 8 Eylül Pazartesi günü ilk dersimizi orman yangınlarına karşı Yeşil Vatanı Korumak temasıyla işleyeceğiz. Valiliğimiz liderliğinde tüm paydaşlarımızla bu sürece hazırlandık. Okullarımız da bu kapsamda çeşitli çalışmalar planlıyor” dedi.
Velilere “Aile Yılı” çağrısı
Dr. Ağar, Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen “Aile Yılı” kapsamında velileri de okullarda yapılacak aile eğitim programlarına davet etti.
“Velilerimizin bu çalışmalara katılımı bizim için çok önemli. Bu sene aile programları en önemli gündemlerimizden biri olacak” diye konuştu.
3 yeni okul hizmete giriyor
Eğitim yatırımları kapsamında 3 yeni okulun açılacağını açıklayan Ağar, güçlendirme çalışmalarının da büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Taşımalı eğitim ve ulaşım ihalelerinin tamamlandığını, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yeni döneme hazır girileceğini ifade eden Ağar, “2025-2026 eğitim-öğretim yılının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.