Samsun'da yapılan Su Zammını Kapı kapı Anlattık

Samsun'da yapılan Su Zammını Kapı kapı Anlattık

Türkiye gündemine oturan Samsun'da ki su zammının Cumhur İttifakı'nın İstanbul seçimlerini kaybetmesine etkisi olup olmadığı tartışılırken,

A+A-
 420 bin Samsunlu'nun yaşadığı İstanbul'un 39 ilçesinde AK Parti'nin oyları 2 ila 6 puan arasında düştü. CHP İl Başkanı Kundak ve İYİ Parti İl Başkanı Güleroğlu, "Su zammını kapı kapı anlattık ve Millet İttifakı kazandı " dedi.
YSK'nın kararı sonrası yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 806 bin 415 farklı zaferi ile sonuçlandı. Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım'ın seçimi kaybetmesinin analizi, AK Parti ve MHP tarafından yapılmaya başlandı. AK Parti ve MHP Samsun İl Teşkilatları'nın çıkarma yaparak çalışma yaptığı İstanbul'da, Samsunluların yoğun olarak yaşadığı ilçelerde, AK Parti, 31 Mart seçim sonuçlarına oranla 23 Haziran'da 2 ila 6 puan arasında oy kaybetti. 420 bin Samsunlu'nun yaşadığı İstanbul'da seçim sonuçlarına Samsun'da yapılan ve Türkiye gündemine oturan yüzde 25'lik su zammınında etkili olduğu iddia ediliyor. 
 
SAMSUNLULAR KARARLARINI DEĞİŞTİRDİ 
 
38 bin 234 Samsunlu'nun yaşadığı Esenyurt ilçesinde AK Parti'nin 31 Mart'ta aldığı yüzde 45'lik oy oranı yüzde 42,1'e düştü. CHP, yüzde 52'lik oy oranını Esenyurt'ta yüzde 57,3'e yükseltti. 29 bin 119 Samsunlu'nun yaşadığı  Bağcılar'da AK Parti'nin 31 Mart'ta aldığı yüzde 59'luk oy oranı, yüzde 56'ya düştü. CHP, Bağcılarda yüzde 37'lik oy oranını 42,5'e yükseltti. 27 bin 246 Samsunlu'nun yaşadığı Küçükçekmece’de AK Parti'nin 31 Mart'ta aldığı yüzde 44,4'lük oy oranı, 23 Haziran'da 39,7'ye düştü. CHP, Küçükçekmece'de ki yüzde 53,2'lik oy oranını yüzde 59,6'ya yükseltti. 21 bin 278 Samsunlu'nun yaşadığı Pendik'te AK Parti'nin 31 Mart'ta aldığı yüzde 55,8'lik oy oranı, 23 Haziran'da  52,8'e düştü. CHP, 31 Mart'ta Pendik'te aldığı yüzde 41,4'lük oy oranını 46,1'e yükseltti.
 
AK PARTİ'NİN OYLARI ERİDİ 
 
10 binin üzerinde Samsunlunun yaşadığı Kağıthane, Esenler, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Bahçelievler, Sultangazi, Tuzla, Eyüpsultan, Avcılar, Kartal, Maltepe, Arnavutköy, Sarıyer, Sultanbeyli, Sancaktepe, Başakşehir'de AK Parti'nin oy oranı toplamda 2 ila 7 puan arasında düşerken, 9 bin ve altı nüfusa sahip Samsunlu'nun yaşadığı Büyükçekmece, Üsküdar, Beylikdüzü, Bayrampaşa, Çekmeköy, Güngören, Silivri, Kadıköy, Ataşehir, Şişli, Beykoz, Beyoğlu, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Beşiktaş, Çatalça, Şile ve Adalar'da Cumhur İttifakı'nın oy oranı düştü. Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu, ise İstanbul'un 37 ilçesinde oy oranını artırarak, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'un yeni başkanı oldu. 
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak ve İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, İstanbul seçim sonuçlarını ve Samsun'daki su zammının sonuçlara olan etkilerini değerlendirdi. 
 
KUNDAK:SAMSUN’UN PROFİLİNİ ÇİZDİK
 
31 Mart’tan önce Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir’in söyledikleri ile seçimden sonra yaptıkları arasında tutarsızlık olduğunu öne süren CHP Samsun İl Başkanı Kundak, “İstanbul’da suya yapılan zamları vatandaşlarımıza anlattık. Vekillerimiz ile birlikte hemşeri derneklerimizde Samsun’un 31 Mart sonrası profilini çizdiğimiz profilini ifade ettik. Vaatler seçim öncesinde yapılıyor ama üzerinden iki ay geçmeden zam yapılıyor dedik. İstanbul bir belediye başkanlığı seçiminden öteye geçirilmişti. İstanbul seçimlerinin sonucu demokrasinin ispatı oldu. Aradaki farkın bu kadar büyük olmasında da seçmenin 'yeter' dediğinin göstergesi "dedi.  
 
GÜLEROĞLU: SAMSUN’UN ZAMLARI FARKI AÇTI
 
İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu ise, “YSK’nın kararı sonrası vatandaşlarda kararını vermiş.  Çok çalışmanın etkisi olduğunu düşünmüyorum. Vatandaş hem YSK kararlarında, hem AK Parti’nin gerekçelerine haklılık payı bulamadı. Mağduriyeti gördü ve gereğini yaptı. Biz kazanacağını bekliyorduk ama bu kadar farkı beklemiyorduk. 31 Mart seçimlerinde seçimle görev değiştirme kanaati oluşmuştu. Şimdi ise seçimle görev alınır algısı geri geldi. Ben inanıyorum AK Parti’ye 31 Mart’ta oy veren sağduyulu vatandaşlar 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’ndan yana oy kullandı. Ya da AK Parti’ye oy vermedi. Farkın bu kadar açılmasının başka izahı olamaz.Ancak Samsun’da suya yapılan zamların etkisi de İstanbul’da farkı açan etkenlerden oldu” diye konuştu.
Kaynak:Halk Gazetesi
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.