Samsun’da Virüsten İyileşen Kaç Kişi İyileşti?

Samsun’da Virüsten İyileşen Kaç Kişi İyileşti?

Samsun Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, yeni tip Koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 605 kişinin hastalığı yendiğini belirtti.

A+A-

Samsun Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Koronavirüs ile etkin bir mücadele yürütüldüğünü söyledi. Samsun'da Koronavirüsün zirve dönemini atlattıklarına işaret eden Oruç, "Kovid-19 hastası 605 kişi iyileşerek taburcu edildi. Kent olarak pik dönemini atlattık ancak gerekli özenin gösterilmemesi durumunda bu olumlu tablo boşa gider. Tüm kazanımlar kaybedilip iki ay öncesine dönüş yaşanabilir." dedi.
Ramazan ayı ve bayram sürecinde salgının kontrol altına alınmasında en kritik dönem olduğuna dikkat çeken Oruç, "Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi, tedbirlere en üst düzeyde uyulduğu takdirde çifte bayram yaşanabilir. Bu sene iftar misafirliklerine ara vermemiz gerekiyor. Ramazan Bayramı'nda da yüz yüze görüşme yerine telefonla, görüntülü olarak büyüklerimizi arayarak bayramlarını kutlamamız daha doğru olacaktır. Ülke çapında Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen büyük mücadelenin boşa gitmemesi için adımları daha da dikkatli atmamız gerekir. Bu zor süreci el birliğiyle, en az hasarla atlatacağız. Bu salgından hem ülke hem sağlık sistemi olarak güçlenerek çıkacağız ve sağlıklı günlere hep beraber döneceğiz." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.