Samsun’da tarihi yürüyüş

Samsun’da tarihi yürüyüş

Samsun’da, Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919’un 94. yıl dönümü dolayısıyla bin 919 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla "Gençlik Yürüyüşü" yapıldı.

A+A-

Samsun Valiliği’nce “Gençlik Yürüyüşü” adıyla yapılan yürüyüşte bayrak, öğrenciler ve vatandaşlar eşliğinde taşındı. Yürüyüş ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Ardından bin 919 metrelik Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüş sırasıyla Cumhuriyet Caddesi, Lise Caddesi, İstiklal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı’nda devam ederek Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yol boyunca gezdirilen bin 919 metrelik Türk bayrağına vatandaşlar alkışlarla destek verdiler.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun’da Gençlik Yürüyüşü’nü yaptıklarını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bin 919 metre uzunluğunda bayrağımızla yürüyoruz. Gençlerimiz ile tüm Samsunlular burada. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’ye kutlu olsun” dedi.
Yürüyüşün coşkulu geçtiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bayrak yürüyüşümüz son derece coşkulu bir atmosferde geçiyor. Samsun halkına ve hemşehrilerime hayırlı olsun. Nice 19 Mayıslarda buluşmak üzere” diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Bugün 15 Mayıs Gençlik Haftası’nın başlangıcını bin 919 metrelik bayrak yürüyüşü ile bütün Samsun halkının ve protokolümüzün katılımı ile gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bugün gençliğimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Bayrağı taşıyanlar ise, çok mutlu olduklarını söylediler. 14 yaşındaki İdil Burgeç ise, “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin evladı olduğum için çok mutluyum. Şuan bu yürüyüşte bulunmamın sebebi budur. Türkiye’yi ve Atatürk’ü çok seviyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ifadelerini kullandı. 
Atatürk Anıtı önünden başlayan bin 919 metrelik Türk bayrağı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. 
Yürüyüşe ayrıca Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, adli ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.