Samsun’da Sağlık Skandalı

Beyin kanaması geçiren babanın oğlu anlattı, Babamın ameliyatına  1 saat kala vazgeçilmesinin hikayesini bafra55.net Genel Koordinatörü Abdullah Özdemir’e anlattı.

A+A-

Vezirköprü'de beyin kanaması geçiren hastanın özel bir hastanede ameliyatına karar verildi. Hastane yönetimi aileden 25 bin TL para istedi. Hastanın oğlu Murat Ünsal, 'makbuz ya da fatura' istedi. Hastane 'veremeyiz' dedi, hastayı 'ameliyat etmedi.'

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde yaşayan Murat Ünsal, beyin kanaması geçiren babasını Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne götürdü. Önce Eğitim ve Araştırma'ya orandan da Atakum'daki özel bir hastaneye sevki yapılan babanın ameliyatına karar verildi. İddiaya göre ameliyat için aileden 25 bin TL para istendi. Ameliyata 1 saat kala hasta yakını oğlu Murat Ünsal, hastaneye ödeyeceği paranın makbuzunu ya da faturasını istedi. Hastane yönetiminden aldığı cevaplar karşısında şok olan Ünsal, ailesinin kaldığı zor durumu bir bir anlattı.

Murat Ünsal , şöyle konuştu; "13 Ağustos Cuma günü saat 11.00 sıralarında babam kolunda bir rahatsızlık hissetti, elindeki bardağı tutamadı ve yere düşürdü. Bunu gören annem babamı, Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastaneye götürülmesinin ardından gerekli müdahaleler sonucunda beyin kanaması teşhisi konuldu. 

ÖZEL BİR HASTANEDE YER BULUNDU

Gece saat 24.00 sıralarında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkimiz yapıldı. Hastaneye yatırılma saati 02.00'yi buldu. Buradaki doktorlar da aynı teşhisi koydu. Yoğun bakımda yer olmadığı için hastanenin acil servisinde sabaha kadar bekledik. Samsun'da tüm hastanelerin araştırması yapıldı. Yer olmadığı için cumartesi öğlen 15.00'a kadar bekletildik. Cumartesi günü öğlen 15.00'dan sonra Atakum'daki özel bir hastanede yer olduğu söylenerek, bizi oraya yönlendirdiler. Acilden çıkışımız yapıldı, o hastanenin acil servisinden girişimiz için gerekli işlemler yapıldı."

İKİ GÜN AMELİYATI BEKLEDİK

Murat Ünsal, hastanede yaşadıklarını şöyle anlattı; "Beyin Cerrahisi Doktoru Ö.Ç., hastaneye gelir gelmez babamı MR'a soktu, MR'da beyin kanaması olduğunu gördü. 'Beyninde kanama var.' dedi, babamı yoğun bakıma aldı. Tedavide kan sulandırıcı kullandığı için ameliyatı pazartesi günü yapacağını söyledi. Cumartesi gününden pazartesi gününe kadar bekledik. Pazartesi akşam saat 19.00'da ameliyat tarihi belirlendi. Hafta sonu olduğu için biz Vezirköprü'deydik, pazartesi günü saat 15.00 sıralarında Atakum'daki o hastaneye geldik ve babamın durumuna baktık.

25 BİN TL PARA İSTEDİLER

Daha sonra hastanenin muhasebesinden sorumlu biri saat 16.00 sıralarında bizi arayarak muhasebeye uğramamızı söyledi ve gittik görüştük. Bize bir fiyat çıkarttı, '25 bin lira ameliyat masrafını ödememizi' söyledi. Acilden giriş yaptığımız için biz tutara itiraz ettik. 'Bize neden böyle bir ücret çıkartıyorsunuz' dedik, o muhasebedeki görevli kişi; 'bize ameliyattan önce almamız gereken aletler var' dedi. 'Saat 19.00'da ameliyatı var' dedi. Ben saat 17.00’a kadar bir şekilde 25 bin lirayı buldum. Hanımefendiye karttan ödeme yapacağımı söyledim, hanımefendi de 'bize nakit olarak almamız gerekiyor' dedi. 'Neden nakit almanız gerekiyor' dedim, 'hastanenin prosedürü bu, nakit olarak işlem yapıyoruz biz' dedi. Bende, '25 bin lira nakit para ile gezmiyorum ben dedim siz geziyor musunuz' dedim, 'bende gezmiyorum' dedi. Saat 17.00’dan sonra nakit parayı nereden bulacağımı söyledim o da bankamatiklerden çekebileceğimi söyledi. Bende sadece 10 bin lira buldum, 10 bin lirayı ellerine saydım, 15 bin lirayı da ertesi gün verebileceğimi söyledim."

MAKBUZ İSTEDİM VERMEDİLER KREDİ KARTINI KABUL ETMEDİLER

 "Ödeme karşılığında ise makbuz ya da fatura istediğini, ancak hiçbir şekilde makbuz verilmeyeceğini söylediler" diyen Murat Ünsal, "Bende ameliyata 1 saat kaldığı için kabul etmek zorunda kaldım, daha sonra makbuzsuz 10 bin lirayı verdim, 15 bin lira verirken faturayı alırım dedim. Orada yine bana bir şey söylenmedi. Sonra 15 dakika felan geçti doktorun yanına çıktık, doktor hastamızı gördü sonra dışarı çıktı, 'ben ameliyatı yapmıyorum, ameliyatı yapmaktan vazgeçtim' dedi. 'Hastanın durumuna baktım şuan acil bir ameliyat durumu yok, yönetim benden bu ameliyatı yapmamı istemiyor' dedi. Bende neden olduğunu sordum, 'siz maddi bir sorun yaşamışsınız, bir olaylarınız olmuş, ben böyle şeylere gelemem' dedi ve ameliyatı yapmaktan vazgeçtiğini söyledi" şeklinde ifadelerle yaşadığı anları anlattı.

BAŞKA HASTANE KABUL ETTİ

Murat Ünsal, sözlerini şöyle tamamladı; "Kredi kartı ödemesinde yasal işlem haklarımızı talep edecektik, elden nakit ödediğimiz de hiçbir yasal hakkımız olmayacaktı. Büyük ihtimalle bu yüzden ameliyattan vazgeçtiler. Bize babamızın sevk olacağını söylediler, sevk işlemi yaklaşık 7 saat yapılamadı. Biz kendi çabalarımızla başka bir doktora ulaştık, o doktor bizi kabul etti. O doktordan Allah razı olsun. Doktor, 'ambulansla hastanızı aldıracağım' dedi, ertesi gün başka bir özel hastaneye aldırdık. 'Burada size her türlü kolaylığı sağlarız' dediler, 'fatura da veririz, istediğiniz şekilde de ödemesini yapabilirsiniz, ücrette de her türlü kolaylığı sağlayacağız, yeter ki hastanız iyi olsun dediler."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum