Samsun'da Pideye Zam mı Geliyor ?

Samsun'da Pideye Zam mı Geliyor ?

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, gündemde yer alan salgın nedeniyle ekmeğe zam yapılmayacağını, pide fiyatlarına ise gramaj zammının uygulanabileceğini açıkladı.

A+A-

Ramazan ayının yaklaşmasıyla, ekmek ve pide fiyatlarının ne olacağı merak konusu oldu. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, ekmeğe virüs bitene kadar zam yapmayacaklarını belirtirken, pideye ise minimum oranda zam yapılacağını, bu zammın da fiyatlara değil, gramaja yansıyabileceğini söyledi.
Ekmeğe zam düşünmediklerinin altını çizen Yılmaz Yiğit, “Karadeniz Bölgesi’nde birçok ilimizde ekmeğe yüzde 15-20 arasında zam yapıldı. Samsun’da ekmeğin kilosu 6,25 kuruşken, çoğu ilde ekmeğin kilosu 7,10 kuruştan satılıyor. Biz bu zor süreçte ekonomik anlamda zorluk çeken birçok esnafın da zorluk içinde olduğunu düşünerek, virüs bitene kadar ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz.” dedi.  Ekmek 1,25 TL’den satılmaya devam edecek.

RAMAZAN PİDESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Samsun’da Ramazan pidesi geçen sene 470 gramı 4 TL’den satılırken, yumurtalı pide ise 5 TL’den müşteriye sunuluyordu. Bu yıl pide fiyatlarında belirsizlik olduğunu söyleyen Yiğit, “Ramazan pidesi fiyatları ile ilgili toplantıyı henüz fırıncılarla yapmadık. Önümüzdeki hafta fiyatlar belli olur. Pideye zam gelse de çok az bir artış olur diye düşünüyorum. İnsanların alım gücünün hesabını yaparak hiçbir zaman krizleri fırsata dönüştüren bir esnaf topluluğu olmadık. Zam gelirse de fiyatlara değil, gramaja yansır diye düşünüyorum.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum