SAMSUN’DA LİSEDE YANGIN TATBİKATI

SAMSUN’DA LİSEDE YANGIN TATBİKATI

Samsun'da Sivil Savunma Günü kapsamında Mithatpaşa Anadolu Lisesi’nde

A+A-

Samsun'da Sivil Savunma Günü kapsamında Mithatpaşa Anadolu Lisesi’nde, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerince yangın tatbikatı yapıldı. 
Tatbikat, yangın alarmının çalmasıyla birlikte öğrencilerin okul bahçesine çıkmasıyla başladı. Okulu kısa sürede yavaş bir şekilde boşaltan öğrencileri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Grup Amiri ve Yangın Eğitim Uzmanı Çetin Çakır, "Okulu tahliye ederken, normal bir şekilde dışarı çıktınız. Bu böyle olmamalı. Yangın anında koşarak en seri bir şekilde ortalama 3 dakika içerisinde tahliye etmeniz gerekiyordu. Bundan sonraki tatbikatlarda mutlaka gerçek yangın varmış gibi okulunuzu boşaltınız. Yangın felakettir. Ömür boyu çalışıp ev ya da araba alırsınız. 40 yıllık emeğiniz, 4 dakikada yanar biter. Biz de yangınlara karşı mutlaka önlemler almalıyız. Okulunuzda yangın önlemleri var. Sizler yangın anında ceketinizi ve çantanızı alıp kaçmayın. Hemen yangın tüplerinin başına geçerek yangına müdahale edip söndürmüş olacaksınız" dedi. 
Daha sonra ise okul bahçesine yakılan tatbikat ateşi, ilk önce itfaiye ekiplerince, daha sonra da öğrenciler tarafından müdahale edilerek söndürüldü.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.