Samsun'da Kurban Fiyatları Nasıl Olacak?

Samsun'da Kurban Fiyatları Nasıl Olacak?

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun’daki kurbanlık fiyatlarına yüzde 8 zam gelebileceğini dile getirdi.

A+A-

Kurban Bayramı 31 Temmuz’da kutlanacak. Bayram namazından sonra kurbanlarını İslami usullere göre kestirecek veya kesecekler. Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KURBANLIKLARDA ZAM OLABİLİR

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Doğan, “Koronavirüsün Kurban Bayramı’na nasıl etki edeceği şu anda tam olarak bilinmiyor. Kurbanlık fiyatları bu senede çok değişeceğini zannetmiyorum. Fahiş bir artış söz konusu olmayacak. Fiyatlarda yüzde 5 veya 8 oranında bir zam olabilir. Yüzde 50 ya da yüzde 100 artış söz konusu değil. Toplu yerlerde yapılacak kesimlerle ilgili alınacak kararları bekliyoruz. Geçen sene 30 kiloluk büyükbaş hisse fiyatı bin 600 civarında oldu. Küçükbaş fiyatı da 800 TL ile bin 200 TL arasında oldu. Bu sene büyükbaş hissesi bin 800-850 civarında, küçükbaş hayvan da bin 350 TL civarında olabilir” dedi.

SAMSUN'DA YETERLİ SAYIDA KURBANLIK MEVCUT

Samsun’da kurbanlık sıkıntısı çekilmeyeceğini ifade eden Doğan, “Samsun’da ve ilçelerinde kurbanlık sayısında bir sıkıntı yok. Hayvan sayısı yeterli. Samsun’da bu sene ortalama 20 bin civarında büyükbaş, 15 bin civarında da küçükbaş hayvan var. Geçen sene kurbanlıkların tamamına yakını satılmıştı. Üretici de tüketici de mağduriyet yaşamadı. İnşallah bu sene de güzel bir Kurban Bayramı geçiririz.” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum