Samsun'da kaz tirit etkinliği

Samsun'da kaz tirit etkinliği

Samsun'da düzenlenen geleneksel kaz tirit etkinliği büyük ilgi gördü.

A+A-

Samsun'da düzenlenen geleneksel kaz tirit etkinliği büyük ilgi gördü.
Kavak Sanayici İş İnsanları Yöneticileri ve Akademisyenleri Derneği (KAVSİYAD) tarafından bir düğün salonunda 1. "Geleneksel Kaz Daveti(Tirit)" etkinliği düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu etkinlik konuşmalarla başladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan KAVSİAD Başkanı Serdar Yerişkin, "KAVSİYAD'ın önemli diğer hedef ve amaçlarından birisi alanında uzmanlaşmış akademisyenleriniz vasıtası toplumda farkındalık oluşturarak, milli, dini, ahlaki değerlerine bağlı, vatanına milletine ailesine faydalı sağlam nesiller yetiştirmek adına, halkımıza yönelik söyleşi ve konferanslar düzenlemektir. KAVSİYAD, Kavak yerelinden başlamak üzere, akıl bilim ve sermayenin buluşmasını sağlayıp şirketleşme planını hayata geçirecek ve tez zamanda ticari yatırımlara başlayacaktır. Bizler, üretime teşvik eden, üreten, bilgi ve birikimlerimizi halkımıza aktaran, devletimize ve bu aziz millete, bağlılık ve sadakat çerçevesinde, hizmeti kendine şiar edinmiş insanların, bir arada olduğu, etkin bir sivil toplum örgütü olacağız ve öyle de kalacağız" dedi.
Ardından konuşan Kavak Kaymakamı Faruk Atar, "Ben böyle geceleri, böyle organizasyonları birlik ve beraberliğimizin vücut bulmuş hali olarak görüyorum. Allah bu aidiyetimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu güzel geceyi organize eden herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Her zaman bir olalım”
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Burada bir aile ortamı var. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Her zaman bir olalım” şeklinde konuştu.

samsunda-kaz-tirit-etkinligi.pngsamsunda-kaz-tirit-etkinligi-001.pngsamsunda-kaz-tirit-etkinligi-002.png

"Kavak’ta ticaret odası kurulacak"
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Başkanımız, ticaret odası kurulması konusunda taleplerini bize ilettiler. Kavak’ta bir ticaret odası kurulması ile alakalı çalışmalara başlayacağız. Kavak’ta öyle bir noktaya geldik ki işçi arar duruma geldik. Kimin sayesinde, işte buradaki yiğitler sayesindedir. Türkiye’nin parmakla gösterilen istihdam konusunda ilçelerinden bir tanesiyiz. Sanayi de sürekli üstüne koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

"Kavaklılar örnek"
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise "Samsun’da da Kavaklı olmak önemlidir. Kavaklılar hem Samsun’da hem Türkiye’nin başka yerlerinde özellikle dayanışma kültürü yönünden, örgütlenme bilinci yönünden örnek bir davranış sergiliyor" açıklamasında bulundu.
Konuşmaların sonunda, salonu tıklım tıklım dolduran konuklara kaz tiridi ikramı yapıldı. Etkinlikte protokol üyeleri ve dernek üyeleri pasta kesti. Tirit gecesi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.