Samsun'da hamsi 5 liraya düştü

Samsun'da hamsi 5 liraya düştü

Karadeniz'de deniz suyunun ısınması nedeniyle Gürcistan ve Rusya'ya yönelen hamsi havaların soğuması ile tekrar geri döndü. Hamsi tezgahlarda 5 liradan satılıyor

A+A-

Hamsinin Gürcistan karasularına göçü ile hamsi fiyatlarının 15 liraya kadar çıkması hamsi severleri üzmüştü. Vatandaşların sabırsızlıkla beklediği hamsi havaların tekrar soğuması ile geri döndü. Hamsinin bol olmasından dolayı fiyatlarda da düşüş yaşanması hem vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürdü. Samsunlular ise hamsi fiyatının 5 TL olmasından memnun olduklarını dile getirerek, "Hamsi, deniz sularının soğumasıyla tezgahlara geri döndü. Geçen gün 10 TL olan hamsi bugün 5 TL yarın dahada düşecek. Hamsi Karadenizin incisidir." dedi.

BÖYLE GİDERSE BALIK 2 BUÇUK LİRA OLACAK


Hamsinin fiyatının düşmesiyle birlikte satışlardaki yoğunluktan memnun olduklarını ifade eden Balıkçı Halil Kıyak, "Havaların soğumasıyla bollaşan hamsi tezgahlarda yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde 10-15 lira arasında satarken bugün 5 liradan satıyoruz. Böyle giderse 2 buçuk liraya kadar düşecektir.Önceden 15 ila 20 kasa satarken şu an 100 kasa 120 kasa arasında hamsi satıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum