SAMSUN’DA GÖZYAŞLARI ‘KERBELA GECESİ’NDE AKTI

SAMSUN’DA GÖZYAŞLARI ‘KERBELA GECESİ’NDE AKTI

Samsun’da, İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gözyaşı Geceleri’ organizasyonunda gerçekleştirilen ‘Kerbela Gecesi’ yoğun ilgi gördü.

A+A-

Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen Kerbela Gecesi’ni İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve yüzlerce kişi izledi. Büyük Cami İmamı Hamdi Demirbaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Bu gecenin maneviyatına uygun olarak gördüğüm 2 önemli projemiz var. Bu projeleri de sizlerin destek ve katkı vermeniz lazım. Birincisi Osmanlı döneminde uygulanan ‘Askıda Ekmek’ uygulamasıdır. İlkadım Belediyesi olarak bu uygulamayı hayata geçirdik. Yakında da SMS’lerle çok kolay bağış yapma imkanını sağlayacağız. İkincisi ise çöpün ayrıştırılması projemizdir. Bu konuda hanımlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ancak ülkemizde gerekli duyarlılığı sağlamış değiliz. Bu çöplerin geri kazanılması milli ekonomine katkı sağlanması çok önemlidir. Kağıtların ve plastiklerin doğada 3 bin yıl kaybolmadığını biliyoruz. Bunlar insan sağlığını tehdit ederek içme sularına karışarak sağlığımızı tehdit etmektedir” dedi.
İlkadım Belediyesinin en güzel gecelerde çok güzel programlar yaptığını belirten İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, “Başta İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş olmak üzere ekibine ve bu hizmetlerde emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu akşam Müslümanların hicri yılbaşısı, yılbaşınız mübarek olsun, İslam alemine ve Türk milletine güzellikler getirsin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Haşim Atken yönetimindeki ve yaklaşık 3 saat süren ‘Gözyaşı Geceleri’ ekibinin sahnelediği “Kerbela” gösterimi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.