Samsun'da "Gerçek Mevlana Celaleddin" Konferansı

Samsun'da "Gerçek Mevlana Celaleddin" Konferansı

Samsun Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gençlerle Buluşma Projesi çerçevesinde "Gerçek Mevlana Celaleddin" temalı konferans düzenlendi.

A+A-

Samsun Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gençlerle Buluşma Projesi çerçevesinde "Gerçek Mevlana Celaleddin" temalı konferans düzenlendi.

Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen konferansta Van 100. Yıl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Eski Türk Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ömer Demirbağ gençlerle buluştu. Konferans, Hazreti Mevlana'nın öğretileriyle şekillenmiş, bilimsel bir atmosferde geçti. Hz. Mevlana'nın 7 öğüdüne odaklanarak, her birini derinlemesine açıkladı. "Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol" ilkesini ele alarak, Hz. Mevlana'nın paylaşma ve yardımlaşma anlayışını katılımcılara aktardı. Aynı şekilde, "Şefkat ve merhamette güneş gibi ol" ilkesini Hz. Mevlana'nın insan sevgisi ve hoşgörü anlayışıyla bağdaştırarak açıkladı. Konferansın önemli bir bölümünü, katılımcıların sorularını yanıtlamaya ayıran Demirbağ, öğrencilere HZ. Mevlana'nın hayatından ilham verici örnekler sunarak, onları düşünsel olarak teşvik etti. "Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol" ilkesini anlatırken, insanların birbirlerine hoşgörü ile yaklaşmalarının önemine vurgu yaptı. Özellikle de, "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" prensibi üzerinde duran Demirbağ, Hz. Mevlana'nın insanın içsel doğasını kabul etme ve anlama çağrısını vurgulayarak katılımcılara, içsel bir yolculuğa çıkma fırsatı tanıdı. Konferans, Hz. Mevlana'nın öğretileriyle zenginleşen bir bilgi atmosferi sunarken, gençler arasında farkındalık ve düşünsel uyanışı destekleyen bir etkinlik olarak değerlendirildi.
Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, "Gençlerle Buluşma Projesi" kapsamında düzenlenen konferansta, Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ'ı Atakum’da görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, Ömer Demirbağ'a Hz. Mevlana'nın düşünce dünyası üzerine yaptığı kıymetli sunumları için teşekkür etti. Gençlere de hitap eden Yetik, Hz. Mevlana’nın öğretilerinin çok değerli olduğunu vurguladı. Bu öğretilerin dünya barışına çok büyük katkılarının olduğunu belirten Yetik, gençlere de bu bağlamda Hz. Mevlana’yı örnek almalarını tavsiye etti.
Yetik, akademik bir bakış açısıyla gerçekleşen bu konferansın, gençlerin manevi gelişimine önemli katkılar sağladığını söyleyerek “Gençlerle Buluşma Projesi kapsamında ülkemizin değerli akademisyenlerini Atakumlu gençlerle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Gençlerin yoğun ilgisi ve memnuniyeti ile karşılanan konferans, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik’in Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ’a verdiği plaket ile sona erdi.

  

samsunda-gercek-mevlana-celaleddin-konferansi.pngsamsunda-gercek-mevlana-celaleddin-konferansi-001.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.