Samsun'da  Faturalara 10 Lira Zam

Samsun'da Faturalara 10 Lira Zam

Samsun'da içme suyuna yaplan yüzde 25'lik zamma ek olarak hayata geçirlen TÜFE zammı, bu ay faturalara 10 lira zam olarak yansıdı. Geçen ay 75 lira su faturası gelen hanelerin faturaları, 85 lira olarak güncellendi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ'nin içme suyuna yüzde 25 zam yapıp zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi kararı, vatandaşın su faturalarını şişirmeye başladı. İçme suyuna yapılan yüzde 25'lik zama ek olarak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) dikkate alınarak güncellenen faturalar, bu ay hanelere 10 lira zamlı olarak yansıdı. Geçen ay 75 lira su faturası gelen hanelere, 85 lira su faturası gönderildi. Su Zammı Geri Alınsın Platformu Sözcüsü Tacettin Aydın, faturaların her ay zamlı gelmeye devam edeceğini söyledi. 

su-zammina-tepki.jpg

METREKÜP FİYATI 4 LİRA 2 KURUŞ OLDU 

Aydın, Samsun’da suya yapılan otomatik zammın Türkiye’de başka herhangi bir belediyede örneği olmadığını belirterek, "Suyun kullanım bedeline yüzde 25, okuma bedeline yüzde 150 oranında yapılan zamlar her ay TÜFE oranında artırılmaya ve faturalara yansıtılmaya başlandı. Ağustos ayından itibaren meskenlerde suyun metreküpü 3 lira 97 kuruştan  4 lira 2 kuruşa  yükselmiştir. Su bedelinin her ay artırıldığı başka bir belediye yoktur. Bu zamlar, vatandaşın belini bükmekte, faturalarını ödeyemeyen vatandaş sayısı artmaktadır "diye konuştu. 

HİÇBİR TASARRUF TEDBİRİ AÇIKLANMADI 

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in halkın tepkilerine adeta kulak tıkadığını belirten Aydın, "Başkan Demir, Samsun’daki kuruluşların ve halkın bu güne kadar verdiği tepkileri  dikkate almamakta, belediyenin içine düşürüldüğü ekonomik sorunları ve belediyenin borçlarını su faturaları üzerinden halkın sırtına yükleme çabasına devam etmektedir. Hiçbir tasarruf politikası açıklamayan Mustafa Demir, tek yol olarak zamı seçmiştir. Açılan su zammı iptal davasına müdahil olduk, takipçisiyiz "dedi.

Kaynak;Hedef Halk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.