Samsun'da Ekmeğe Yüzde 25 Zam

Samsun'da Ekmeğe Yüzde 25 Zam

Samsun'da ekmeğe zam yapıldı. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, kilosu 5 TL'ye satılan ekmeğin yüzde 25 zamla 6.25 TL'ye çıkarıldığını açıkladı.

A+A-

Yiğit, ekmeğin gramajının da 300 gramdan 200 grama indirildiğini, fiyatının ise 1.50 TL'den 1.25 TL'ye düştüğünü ifade etti.  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yiğit, '70 liraya aldığımız un, geçen yıl ağustos ayında yaklaşık 125 liraya kadar çıktı.

Devletimizin aldığı önlemler neticesinde bu fiyatlar 100 lira civarına kadar geriledi. Bu süreçte esnaftan da bir takım fedakârlıklar istendi ve ‘2019 yılına kadar bu zammı yapmayın’ denildi. Bu konuda duyarlı kaldığımızı düşünüyorum. Devletimizin her zaman yanındayız. Yılbaşı itibariyle Karadeniz Bölgesi’ndeki birçok ilimizde ekmeğin kilogramı 5 liraya satılırken kilogramını 6,25 liraya satan iller de vardı. Ama Samsun Fırıncılar Odası olarak biz bunu seçimler sonrasına bıraktık. Seçimler bittikten sonra da tepki almamak için Ramazan ayının da geçmesini bekledik.

Şu anda uygulanan fiyatlar Ticaret Bakanlığının tasarrufundadır. Onlar uygun gördüğü zaman uygulamaya sokuyoruz.' dedi. Vatandaşlar tepkili Samsun'da 1.50 TL'den 1.25 TL'ye düşen ekmek fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar, 300 gramlık ekmeğin 200 grama düştüğünü ifade ederek, 'Ne anladık bu işten' dedi. Vatandaşlar zamma tepki göstererek, “Ne anladık bu işten. Fiyatı düşüyor ama gramaj da düşüyor. Sofradaki ekmek 2 dilim daha azaldı. Fiyatın düşmesi fark etmiyor” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.