Samsun’da Bulaşıcı Suriyeli Hastalığı İddiası

Samsun’da Bulaşıcı Suriyeli Hastalığı İddiası

​​​​​​​Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun Tabip Odası, Atakum bir parkta ortaya çıktığı ve halk arasında 'Suriyeli Hastalığı' olarak adlandırılan 'el-ayak-ağız hastalığı' ile ilgili salgının söz konusu olmadığını açıkladı.

A+A-

Samsun’un Atakum İlçesi Yeni Mahalle'de bir vatandaş, çocuğunun 'el-ayak-ağız' hastalığına yakalanması üzerine, hastalığın göçmenlerden bulaştığını dile getirerek, çocuk parkına uyarı yazıları asmıştı. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, Samsun’da el-ayak-ağız hastalığı salgınının söz konusu olmadığını ifade etti.

SALGIN SÖZ KONUSU DEĞİL

Konuyla ilgili olarak Samsun Sağlık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Samsun’da vaka anlamında böyle bir salgın söz konusu değildir. Yıllardır bu hastalık görülüyor. Vatandaşlarımızın endişelenmesi gereken herhangi bir durum yoktur” denildi. 

KORKULACAK DURUM YOK

Bugüne kadar hastanelerde el-ayak-ağız hastalığı salgını olduğuna dair bir kayıt olmadığını belirten Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan ise, "Belirgin, farklı ve şimdiye kadar görülmemiş bir durum söz konusu değil. Bu iddianın çok ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Bilimsel ve somut olmayan kanıtlarla davranmak çok yanlış” dedi.

samsunda-bulasici-suriyeli-hastaligi-iddiasi-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.