Samsun’da ’bomba’ paniği

Samsun’da ’bomba’ paniği

Samsun’da bir pazar yerindeki otoparkta fark edilen valiz içinde bomba olma ihtimali üzerine polis tarafından fünye ile patlatılırken, valizin Almanya’dan izne gelen bir gurbetçiye ait olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Olay, İlkadım ilçesi İstasyon Mahallesi Samsun Emniyet Müdürlüğü binası yakınındaki İstasyon Pazarı içinde bulunan otoparkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki araçların arasında uzun süredir duran bir valizi fark eden vatandaşlar içinde bomba olma ihtimali üzerine polise haber verdi. Olay yerine Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Bomba İmha ekipleri ile Gazi Polis Merkezi ekipleri sevk edildi. Polis önce çevre güvenliğini aldı ve park halindeki bir otomobilin yanındaki valizin sahibini araştırdı. Park halindeki aracın sahibine ulaşıldı ve valizin kendisine ait olmadığını söyleyince otomobil bulunduğu yerden kaldırılarak devreye bomba imha ekipleri girdi. Valizin yanına yerleştirilen fünye kontrollü bir şekilde patlatılırken, açılan valizin içinde giysiler olduğu ortaya çıktı.

Bu sırada patlama sesi üzerine olay yerinin yakınındaki bir evden valizin yanına koşan Sezer Duruş, valizin Almanya’dan izne gelen ağabeyi Selami Duruş’a ait olduğunu söyledi. Asiye Duruş da valizin yanına gelerek, "Oğlum Almanya’dan izne geldi ve geri dönecekti. Valizlerini araca yüklerken bir valizini unutmuş. Vedalaşmak için kayınvalidesinin yanına gitti. Patlama sesi ile olayı fark ettik" dedi.

Polis, içinde giysiler bulunan valizi Sezer Duruş’a teslim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.