Samsun'da Bıçak Taşımak ve Bulundurmak Yasak

Samsun'da Bıçak Taşımak ve Bulundurmak Yasak

Olaylarındaki artış üzerine her türlü bıçak taşımak yasaklandı

A+A-

Samsun'da bıçaklama olaylarındaki artış üzerine her türlü bıçak taşımaya ve bulundurmaya yasak getirildi.

samsun Valiliği'nin 18 Şubat 2013 tarihinde aldığı karar ile Samsun il sınırları içinde kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla 6136 sayılı Kanun kapsamına girmeyen bıçaklara da yasak getirildi.

Alınan karar doğrultusunda 6136 sayılı Kanun kapsamı dışında kalan kelebek, sallama tabir edilen ve özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı kişi üzerinde ve çantalarında taşınması ile kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçların önlenmesi amacıyla yasaklandı.

18 yaşını dolduranların kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakları park, meydan, cadde, sokak, okul önü, okul bahçesi ve çevresi, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve yerleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, toplu taşıma araçları, tüzel kişilere ait lokal ve benzeri yerler, açık ve kapalı yer toplantıları ile miting ve yürüyüşlerde üzerilerinde, çantalarında bulundurmaları veya taşımalarına yasak getirildi.

2521 sayılı Kanun kapsamında tanımı ve özellikleri belirtilen av bıçaklarının iş yeri veya meskende bulundurulması belgeye tabi olmadığı açıklandı.

Bıçak taşıma kuralarına uymayanlara Kabahatler Kanunu'na göre para cezasının uygulanacağı öğrenildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.