Samsun`da babaanneye gasp

Samsun`da babaanneye gasp

Samsun'da bir kişi babaannesinden para istediği için gaspa teşebbüs suçundan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılıp cezası ertelendi.

A+A-

Olay, İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaşı 18'den küçük olan İ.B., babaannesi E.B.'ye hakaret edip para gasp etmek istediği iddiasıyla tutuklandı ve hakkında dava açıldı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, babaanne İ.B. torunundan şikayetçi olmadığını belirterek, "Olay günü şekerim yüksekti. Benden 10 lira sigara parası istedi. Ben de ‘param yok’ dedim. Keşke verebilseydim. Elimdeki bıçağı almak istedi. Bana 'ne bağırıyorsun bir sigara parası istedim' dedi. 20 lira param vardı ve bozdurmak için evden dışarı çıktım. Komşular ayağımdan kan geldiğini görünce bana yaralı olduğumu söylediler ve polise haber verdiler. Şikayetçi değilim" diye konuştu.
SEGBİS ile görüntülü olarak bulunduğu İstanbul'daki cezaevinden duruşmada ifadesi alınan D.Ö.Y. ise, “Babaannem kahvaltı hazırlıyordu. 10 lira sigara parası istedim. Vermedi. Elinde bıçak vardı. Üzerime yürüdü. Bıçağı elinden almak isterken ayağından yaralandı. Pişmanım" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti D.Ö.Y.'ye babaannesi şikayetçi olmadığı için hakaret suçundan ceza vermezken, gaspa teşebbüs suçundan ise önce 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı, daha sonra da cezasını erteleyip tahliyesine karar verdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.