
Samsun’da Aniden Bastıran Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti
Sabah saatlerinde 25 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı, öğleden sonra yerini gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı.
Samsun’da öğleden sonra etkili olan sağanak yağmur ve dolu, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde 25 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı, öğleden sonra yerini gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı.
Saat 17.00 sularında başlayan yağış kısa sürede şiddetini artırdı. Bazı bölgelerde dolu yağışı da etkili olurken, vatandaşlar ani bastıran yağmura hazırlıksız yakalandı. Yağmurdan korunmak isteyenler ağaç altlarına ve bina saçaklarına sığınırken, bazıları ise poşet ve kartonlarla kendilerini korumaya çalıştı.
Şiddetli yağış nedeniyle kent genelinde küçük çaplı su birikintileri oluştu. Sağanakla birlikte art arda çakan şimşekler, gökyüzünü aydınlattı ve dikkat çekici görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji yetkilileri, Samsun ve çevresinde yer yer kuvvetli yağış beklendiğini bildirerek vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.