Samsun'da açık kapı birimi hizmette

Samsun'da açık kapı birimi hizmette

Valilik ve Kaymakamlıklara yapılan başvurulara hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmak, vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulunması amacıyla Açık Kapı birimi hayata geçirildi.

A+A-

Açık Kapı Projesi kapsamında, Açık Kapı Birimi 01.02.2018 tarihinde oluşturuldu, görevlendirilen Açık Kapı personeli ise vatandaşların  müracaat ve taleplerini almaya başladı.

Açık Kapı Şube Müdürlüğü, Samsun Valiliği girişinde 1 banko ve 1 görüşme odasıyla hizmet vermektedir. Vatandaşlar, Açık Kapıya başvurularını bizzat Açık Kapı Biriminde veya elektronik ortamda https://açıkkapı.gov.tr internet adresinden yapabilmektedir.

Açık Kapı Birimine doğrudan veya elektronik ortamda  yapılan tüm başvurular sistem üzerinden direkt ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına yönlendirilir ve yönlendirme işleminden sonra  açık kapı sistemine kayıt edilen cep telefonlarına vatandaşların taleplerinin iletildiğine dair bilgi mesajı gider. Yapılan müracaatların neticesi veya durumu ile ilgili en geç 7 iş günü içerisinde vatandaşlar yine cep telefonlarına gönderilen mesaj ile bilgilendirilir.

Samsun Valiliği, Açık Kapı Şube Müdürlüğü'ne ve Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, İlkadım, Tekkeköy, Terme ve Vezirköprü Açık Kapı İlçe Şefliklerine faaliyete geçtiği tarihten 08.03.2021 tarihine kadar toplam 57 bin 553 başvuru yapılmış, yapılan başvuruların yüzde 99,83  neticelendirildiği belirtildi.

acik-kapi-2.jpgacik-kapi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.