Samsun'da 55 köy okuluna spor malzemesi dağıtılacak

Samsun'da 55 köy okuluna spor malzemesi dağıtılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 17 ilçede 55 köy okuluna spor malzemesi yardımı yapacak.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, malzeme yardımı ilgili değerlendirme yaparken, "Yeni yetenekleri sporumuza kazandırmak ve sporu bir yaşam tarzı haline getirmek istiyoruz. Sağlıklı bir toplumun spor yapan bireylerden oluştuğunun bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ilkokul öğrencilerini sevindirecek yeni bir projeye daha imza atıyor. Samsun'un 17 ilçesinde belirlenecek toplam 55 köy okuluna futbol topu, basketbol topu, voleybol topu, hentbol topu, dart, bocce, atlama ipi, badminton topu ve raketi ile masa tenisi raketi ve topu hediye edecek. Bu sayede spor yapmak isteyen ancak buna imkan bulamayan çocuklara malzeme desteği vererek onları spora teşvik etmeyi amaçlayan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, projenin devamında malzeme desteği verilen okul sayısını da artırmayı amaçlıyor.

"SPORU BİR YAŞAM TARZI HALİNE GETİRECEĞİZ"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da okullara spor malzemesi yardımı yapıldığını belirterek, "Spora başlama yaşını en alt seviyelere çekmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimize sporu aşılamak ve sosyal imkanlar sağlamak ve bunlar arasından yetenekli olanları sporumuza kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle sürdürdü: "Samsun'da 2015 yılında başlattığımız ‘Geleceğe Kulaç atıyoruz ‘ proje büyük ilgi gördü. Projeye bu yıl da devam ediyoruz. Bu proje sayesinde yüzme öğrenen 6 bin 400 ilkokul öğrencisine sertifika verdik. Bu yıl için de 10 bin öğrenci hedefliyoruz. Mutlaka bu öğrencilerin içinden olimpiyatlarda Türkiye'ye madalya kazandıracak yüzücüler çıkacak. Okullara spor malzeme yardımı yapmamızın altında yatan temel neden sporu bir yaşam tarzı haline getirmek. Sağlıklı bir toplumun spor yapan bireylerden oluştuğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Her spor branşında eğitim alan bu öğrencilerimizin içinden de çeşitli yeteneklerin çıkacağına inancım tam."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.