SAMSUN'DA 5 ÖLÜ 15 YARALI

SAMSUN'DA 5 ÖLÜ 15 YARALI

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bakır fabrikasında amonyak tankının kapağının montaj sırasında çökmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 15 kişi yaralandı.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında Etibakır A.Ş.’de amonyak tankının kapağının montajı sırasında tonlarca ağırlıktaki kapak çöktü. Kapağın montajında çalışan işçiler kapağın altında kaldı. Montajda çalışan 41 taşeron firma işçisinden 4’ü olay yerinde, 1’i özel bir hastanede hayatını kaybederken, 15 işçi de yaralandı. Samsun’da kamu ve özel hastanelere kaldırılan yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Olay yerinde incelemelerde bulunan Tekkeköy Belediyle Başkanı Hayati Tekin yaptığı açıklamada, elim bir olay yaşandığını belirterek, “Benim aldığım son bilgi 5 ölü, 1'i ağır 15 yaralı var. Dev bir tank 30 metre çapında büyük bir silindir. Bu silindirin üzerine konacak olan bir bombeli bir kapağın silindirin üzerine konma aşamasında ortadaki nüve zayıf kalarak kapak bir anda çökmeye başlıyor ve işçilerin üzerine düşüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.