Samsun’da 413 Otizmli Çocuğa Atlı Terapi”

Samsun’da 413 Otizmli Çocuğa Atlı Terapi”

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Otizm Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nde eğitim alan 413 çocuğu Atlı Spor Tesisleri’nde binicilikle buluşturuyor. Çocukların sosyal beceri, iletişim ve özgüven gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), otizmli çocukların sosyal hayata daha aktif katılım sağlamalarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Otizm Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nde eğitim alan 413 çocuk, belirlenen program doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri’nde atlarla buluşuyor.

Otizmli Çocuklara Farklı Bir Deneyim

Eğitim ve sosyal destek çalışmalarının yanı sıra spor, kültür ve sosyal etkinliklere de ağırlık veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocukları binicilik sporu ile tanıştırıyor.

Belirli periyotlarla Atlı Spor Tesisleri’ne götürülen çocuklar, uzmanlar ve eğitmenler eşliğinde atlarla yakından temas kurma fırsatı buluyor.

Bazı çocuklar atları sevip beslerken, bazıları ise ilk kez ata binmenin heyecanını yaşıyor.

İletişim ve Özgüvenlerinin Desteklenmesi Amaçlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirilen etkinlikle çocukların farklı ortamlara uyum sağlamalarına, sosyal becerilerinin gelişmesine ve özgüvenlerinin desteklenmesine katkı sunmayı amaçlıyor.

Uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilen programda çocukların atlarla kurduğu bağın; iletişim, güven ve sosyalleşme açısından olumlu deneyimler oluşturması hedefleniyor.

413 Çocuk Programdan Yararlanıyor

Kısa süre önce hizmete alınan Otizm Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nde eğitim alan 413 çocuk, hazırlanan program kapsamında belirli aralıklarla Atlı Spor Tesisleri’ni ziyaret ediyor.

Çocukların tesislerde geçirdiği keyifli anlar renkli görüntülere sahne olurken, Samsun Büyükşehir Belediyesi özel bireylere yönelik eğitim, spor ve sosyal destek çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

samsunda-atli-terapi.jpgsamsunda-atli-terapi-001.jpgsamsunda-atli-terapi-002.jpgsamsunda-atli-terapi-003.jpgsamsunda-atli-terapi-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.