Samsun'a Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Samsun'a Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bugün ki Ulusa Seslenişte birçok önlemlerin yanı sıra Büyükşehirlere giriş çıkışları yasakladı. Bunların arasında Samsun'da var.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı. 
 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor." dedi. 

Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri açıkladığı konuşmasında, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile çok ciddi bocalama yaşadığı bu süreçte Türkiye'nin hem hazırlık hem malzeme hem de müdahale konusunda sağlam duruş sergilediğini söyledi. 

20 yaş altına sokağa çıkma kısıtlaması

Bir başka tedbire işaret eden Erdoğan, "Ülkemizin tamamında daha önce 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getirmektir. Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır. Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına, karantina altına almak durumundayız. Yani '65 yaş üstü sıkıntıda da 20 yaş altı sıkıntıda değil' diye elimizde böyle bir garanti yok." diye konuştu. 

Erdoğan daha sonra Samsun dahil 30 Büyükşehire giriş çıkışların da yasaklandığını açıkladı. ilk etapta 15 Nisan'a kadar devam edilecek olan yasak 15 Nisan'da tekrar karar alınıp yasağın devam edip etmeyeceği belirtildi.

 

​​​​​Samsun ilçeleri giriş çıkışlarında problem olmazken başka şehirden gelmek isteyen ve başka şehire gitmek isteyenlere izin verilmiyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum