SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİNDEN NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜNE TEPKİ

SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİNDEN NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜNE TEPKİ

Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa soykırımını inkâr eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesine bir tepki de Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'den geldi.

A+A-

Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa soykırımını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesine Türkiye ve dünyadan tepkiler sürüyor.

Bir tepki de Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'den geldi.

SEVEN: BU ÖDÜL GERÇEKLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR

Ahmet Seven yaptığı açıklamada:

"2019 Nobel Edebiyat Ödülü, soykırımı destekleyen aynı zamanda savaş suçlusu Milosevic tarafından 'Sırp Şövalye Nişanı' verilen Peter Handke'ye layık görülmesi bütün dünyanın gözü önünde işlenen insanlık suçudur. Böyle bir ödülün 'Dünya İnsan Hakları Gününde verilmiş olması büyük bir talihsizliktir. Bu ödülün Peter Handke'ye verilmesi hem insanlık suçu hem de edebiyata karşı tarihi bir haksızlıktır. Geçmişte de yaşanan yanlışlarla birlikte 2019 Nobel ödülü gerçekliğini yitirmiş durumdadır.  Bu ödülü Peter Handke'ye verenler 25 yıl önce Bosna'da işlenen soykırıma da ortak olmuşlardır. Samsun Yazarlar Derneği olarak insanlığı üzen ve rencide eden bu ödülü reddediyor ve kınıyoruz" Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.