Samsun ve İzmir, Meyve ve Sebze Sektörlerinde Güçlerini Birleştiriyor

Samsun ve İzmir, Meyve ve Sebze Sektörlerinde Güçlerini Birleştiriyor

Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatında lider şehirlerinden İzmir, deneyimlerini Samsun ile paylaşarak iki şehir arasında iş birliği başlatıyor.

A+A-

Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatında lider şehirlerinden İzmir, deneyimlerini Samsun ile paylaşarak iki şehir arasında iş birliği başlatıyor. İzmir, taze meyve sebze ve mamulleri ihracatındaki birikimiyle Samsun'un ihracat kapasitesini artırmayı hedefliyor.

1 Milyar Dolarlık Hedef

Son bir yılda Türkiye’ye 6 milyar dolar döviz kazandıran sektör, İzmirli ihracatçıların katkısıyla 1 milyar 350 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İzmirli ihracatçılar, Samsun’un yıllık 339 milyon dolar olan bitkisel ürün ihracatını kısa vadede 1 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyor.

Ziyaret ve Toplantılar

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ve beraberindeki heyeti Samsun'da ağırladı. Toplantıya Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Tarık Erol, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,  ve diğer yerel yetkililer de katıldı. Heyet, Bafra Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) OSB'yi ziyaret etti.

Başkan Uçak: "Sinerji Oluşturacağız"

Başkan Hayrettin Uçak, "İzmir-Samsun arasında güçlü bir sinerji yaratabileceğimize inanıyoruz. İzmir’deki tarım organize sanayi bölgelerindeki deneyimlerimizi Samsun'la paylaşacağız. Bu iş birliği, Türk tarımına ve ihracatına pozitif katkılar sağlayacak" dedi.

1 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi

Samsun’un Bafra ilçesindeki SERA OSB'nin tam kapasiteyle çalıştığında 1 milyar doları aşan ihracat hedeflediğini belirten Uçak, "Bafra SERA OSB'de sebze, süs bitkileri ve fide yetiştiriciliği yapılacak. İzmirli firmalarımızı burada yatırım yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Bu iş birliği, Samsun ve İzmir’in tarım sektöründeki potansiyelini artırarak Türkiye’nin ihracatına büyük katkılar sağlayacak.samsun-ve-izmir-meyve-ve-sebze-sektorlerinde-guclerini-birlestiriyor-6.jpgsamsun-ve-izmir-meyve-ve-sebze-sektorlerinde-guclerini-birlestiriyor-5.jpgsamsun-ve-izmir-meyve-ve-sebze-sektorlerinde-guclerini-birlestiriyor-4.jpgsamsun-ve-izmir-meyve-ve-sebze-sektorlerinde-guclerini-birlestiriyor-3.jpgsamsun-ve-izmir-meyve-ve-sebze-sektorlerinde-guclerini-birlestiriyor-2.jpgsamsun-ve-izmir-meyve-ve-sebze-sektorlerinde-guclerini-birlestiriyor-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.