Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’dan Bafra Ziraat Odası’na övgü dolu sözler

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’dan Bafra Ziraat Odası’na övgü dolu sözler

Bafra Ovası'nda "7. Çeltik Hasat Şenliği" gerçekleştirildi. Programda yapılan konuşmalarda ise Samsun Valisi Doç.Dr.Zülkif Dağlı Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetiminin yaptığı çalışmalar ile projeleri için övgü dolu sözler söyledi.

A+A-

Bafra Ovası'nda "7. Çeltik Hasat Şenliği" gerçekleştirildi. Programda yapılan konuşmalarda ise Samsun Valisi Doç.Dr.Zülkif Dağlı Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetiminin yaptığı çalışmalar ile projeleri için övgü dolu sözler söyledi.

Şenlikte konuşan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, " Hasat her üretim alanında bizim için ve üreticimiz için çok önemlidir. Çünkü hasat verimli olursa, hasatta ürün para ederse üreticimiz memnun oluyor. Ama rakamlar iyi çıkmazsa fiyatta iyi olmazsa üreticimiz de üzülüyor. Biz çiftçimizin hem iyi gününde hem de kötü gününde yanında olmaya gayret gösteriyoruz.Tarımda en büyük sıkıntı 4 kalem: Mazot, gübre, ilaç ve hayvan yemi. Bu 4 kalemde devletimiz çiftçilere bu destekleri verirse, biz Türkiye'yi bakacak bir araziye sahibiz. Bafra pirincinin aroması dünyanın hiçbir yerinde bulunmamaktadır. Bafra Ovası tarımda Dünya’da lider durumda, bunu herkesin kabullenmesi lazım. Bafra Ovası, yüzde doksanı kara toprak üzerine kurulmuş bir ova. Bizim çiftçimiz bilinçli tarıma çok önem verdi. Bilinçli tarım demek, en kaliteli ürünün olması demektir." dedi.
Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı konuşmasının başında Bafra Ziraat Odası Başkanlığının yaptığı başarılı çalışmaları överek Başkan Osman Tosuner ve yönetimini tebrik etti.

Damlama sulamanın artırılması gerektiğine işaret eden Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise şunları söyledi:

"Bafra deyince tarım anlaşılıyor. Ancak bundan sonra biraz daha nitelikli tarım ve stratejik bir tarıma doğru evirilmemiz gerekiyor. Bu yolda da ilerliyoruz. Bu manada Bafra'mız Türkiye'nin önemli bir tarım üstü, stratejik bir noktası haline gelecek. Tarım arzı ve güvenliği bakımından bunun için hep birlikte uğraşıyoruz, uğraşacağız. Bizim yapmamız gereken önemli projelerden birisi damlama sulamayı arttırmak. Bafra'ya Allah her şeyi vermiş. Çok bereketli torakların olduğu bir yer. Samsun'umuz aynı şekilde. Dünya üzerine baktığımızda Türkiye'miz bereketli topraklara sahip. Bundan en fazla verimi nasıl sağlarız, en fazla kazancı nasıl sağlarız, bunun üzerinde biraz daha durmamız lazım. Tarımsal sanayiye doğru dönmemiz lazım. Bundan sonra olmazsa olmazımız bu. Çeltiği sadece öğütüp değirmende işleyip çuvallara doldurup 5-10 kiloluk paketlerde göndermek değil, bunun biraz daha katma değerini yükseltmemiz gerekiyor. Bu manada burası önemli bir merkez olur diye düşünüyoruz. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimini ise çalışmalarından dolayı tebrik etmek isterim."dedi.

whatsapp-image-2021-10-07-at-16-39-24-880x586.jpegwhatsapp-image-2021-10-07-at-16-39-25-1-880x470.jpegwhatsapp-image-2021-10-07-at-16-39-25-880x582.jpegwhatsapp-image-2021-10-07-at-16-39-26-1-880x582.jpegwhatsapp-image-2021-10-07-at-16-39-26-880x582.jpegwhatsapp-image-2021-10-07-at-16-39-27-880x582.jpeg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.