''Samsun Turizm Elçisiyim'' Projesi Kapsamında 5. Gezi Düzenlendi

''Samsun Turizm Elçisiyim'' Projesi Kapsamında 5. Gezi Düzenlendi

“Samsun Turizm Elçisiyim” projesi kapsamında Bafra ve Alaçam müzelerine gezi düzenledi.

A+A-

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, ''Samsun Turizm Elçisiyim'' projesi kapsamında 5. gezilerini Bafra Belediyesinden temin edilen araçla 25 öğrenci 3 öğretmenle birlikte Bafra Müzesi, Bafra Tütün Müzesi, Alaçam Mübadele Müzesi ve Yakakent ilçesine gezi düzenledi.

Proje kapsamında Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Nebiyan Dağı, Çarşamba ve Ayvacık ilçeleri, Ladik Akdağ Kayak Merkezi gezisinden sonra Bafra-Alaçam müzeleri ve Yakakent ilçesi programa dahil edildi.

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin yaşadığı şehrin kültürel miraslarını, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanımaları amacıyla ''Samsun Turizm Elçisiyim'' projesi yürütmekte ve plan dahilinde Samsun'un tarihi ve coğrafi önemi olan yerleri ziyaret ederek, öğrencilerine Samsun’u tarihi ve kültürel değerleriyle tanımalarına olanak sağlıyor.

Proje danışmanı Selim Aksar gezi hakkında bilgilendirme yaptı. Alınan bilgiye göre ilk olarak Bafra Müzesine gidilerek Müze görevlisi Kadir Bayrakçı rehberliğinde bilgi alındı. Ardından Tütün Müzesine geçildi. Müze sorumlusu Makbule Korkut’ dan müze hakkında bilgi alındı. Sonrasında Alaçam ilçesine geçildi. Mübadele Müzesinin gezilmesinden sonra Alaçam Öğretmenevinde öğle yemeği yenildi ve Alaçam sahili gezildi. Yakakent sahilinin gezilmesinden sonra Bafra’ya geri dönüldü. Samsun Turizm haritasında çektikleri fotoğrafların yer alması için fotoğraf çeken öğrenciler geziden oldukça mutlu ayrıldılar. Gezilerin Haziran ayına kadar süreceğini amaçlarının Samsun’u tanımak ve tanıtmak olduğunu, Samsun Turizm Haritasını çıkaracaklarını belirterek Ayrıca Bafra Belediyesine ve müze yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.