SAMSUN TSO’DAN ‘ETKİLİ İLETİŞİM’ EĞİTİMİ

SAMSUN TSO’DAN ‘ETKİLİ İLETİŞİM’ EĞİTİMİ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen etkinlikte, Samsun TSO ve çevre il ve ilçelerin Oda-Borsa personeline yönelik, “Etkili İletişim” eğitimi verildi.

A+A-

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından, “Etkili Eğitim” semineri düzenlendi. Genel Merkezi Ankara’da olan İzgören Akademi Karadeniz Bölge Müdürlüğü tarafından verilen eğitim, Samsun TSO Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Eğitime, Samsun TSO personelinin yanısıra çevre il ve ilçelerinden Oda ve Borsa personeli de katıldı. Eğitimin açılışında konuşan İzgören Akademi Eğitmenlerinden Oytun Yumşak, iletişimin her alanda çok önemli olduğunu söyledi. Müşteriler ile etkili iletişim kurmanın yollarını anlatan Yumşak, “İletişim hayatın kendisidir. İletişim samimi duygu ve düşünce alışverişidir. Üyelerinizi anlamak ve kendinizi anlatmak adına onlar ile kurulan iletişim çok önemlidir. Karşınızdakinin problemini anlamaya çalışın ve onun psikoloğu olun. İletişim bilgi değil davranıştır” dedi.

NEZAKET SAMİMİYETİN GÖSTERGESİDİR
Konuşmasında iletişimin püf noktaları ve en başarılı iletişim teknikleri hakkında da katılımcılara bilgi veren Yumşak, “Birisiyle konuşurken mutlaka karşınızdaki kişiyi önemseyin. Yapıcı ve tamir edici üslup kullanın. Karşınızdakinin düşüncelerine önem verdiğinizi belli edin. Takdir cümleleri kullanmaktan çekinmeyin. Sabır da bu konuda çok önemlidir. Sabırla beklemesini bilen kazanır. Sorduğunuz soru da sizin kalitenizle ilgili bilgiler verir. Farkındalık da çok önemlidir. İnsan farkında olduğu sürece çatışma yaşamaz. Laubali davranışlardan kaçının fakat tebessümü de yüzünüzden eksik etmeyin. Doğru anlaşılmak için yüz yüze ve göz göze iletişimi tercih edin. Beden dilini düzgün kullanın. Nezaketi asla elden bırakmayın. Çünkü; nezaket samimiyetin göstergesidir. Konuşurken net olun ve çok iyi anlatın. Uyarmanın çok ince noktalarını keşfedin. Asıl söylemek istediğinizi ilk 30 saniyede söyleyin. Beyin ilk konuşulanları daha çok algılar. Ayrıntıya daha sonra girin. Muhatabın ne söylemek istediğini anlamak için kısa sorular sorun. Muhatapla aynı fikirde değilseniz, itirazlarını gidermeden yeni konuya geçmeyin. Anlamadan anlaşılmayı beklemeyin. Mutlaka çözüme odaklanın, beyin çok yüksek sorun çözme yeteneğine sahiptir. Hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin. Karşıdakinin bakış açısına saygı gösterin. Herkesin kendi çapında muhteşem yönleri vardır. Muhataba saygı duymak her dediğini kabul etmek manasına gelmez. Devamlı haklı çıkmaya çalışmak iletişimi bozar. Gözleme önem verin. Hem kişiyi hem de şartlarını iyi tahlil edin. Karşınızdakinin problemlerini, zaaflarını, hassasiyetlerini teke düşürün ve ona göre davranın” diye konuştu. Eğitim daha sonra, teorik olarak devam etti. 

ÖNCELİĞİMİZ ÜYE MEMNUNİYETİ
Üye memnuniyetinin en önde gelen önceliklerinden biri olduğuna vurgu yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ise, geleneksel metotlarla müşteri beklentilerini karşılamaya çalışmanın günümüzde yeterli olmadığını söyledi. Üyelerine daha iyi hizmet sunabilmek adına sürekli eğitimler organize ettiklerini belirten Murzioğlu, “Vizyon ve misyonumuz gereği sürekli üyelerimizin beklentileri doğrultusunda hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Oda olarak da diğer oda ve borsalara rol model olan çok önemli projeleri hayata geçirmenin gayretindeyiz. Çoğu eğitimlerimize çevre il ve ilçelerimizi de dahil ediyoruz. Eğitimler sonucunda sisteme layık bir şekilde memnuniyet odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye ifade etti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.