Samsun Tabipler Odasından doktora Saldırıya Kınama

Samsun Tabip Odası, Bafra devlet Hastanesi Acil Servisinde nöbetçi hekimin hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadı.

A+A-

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan’ın yaptığı basın açıklamasında, “Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli doktor S.G görevi başındayken iki özel harekatçı polisi tarafından dün darp edildi. Dr. S.G sara hastalığı olan bir hastasına acil müdahale ederken iki harekat polisi kendilerine öncelik tanınmadığı gerekçesiyle doktorla tartışıp darp edilmişlerdir.

Erkan, biz bu şiddet olayını kınarken bile utanç içerisindeyiz. Çünkü sağlıkçıya şiddet uygulamak, kamu düzenini hiçe sayarak kargaşa çıkarmak, istediğini kaba kuvvete başvurarak elde etmeye çalışmak ilkel toplulukların, geri kalmış ülkelerin bir özelliğidir. Biz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını beklediğimiz ülkemizin bu hale getirilmesi karşısında öfke ve utanç içerisindeyiz.

Bu olayın diğer şiddet olaylarından farkı, şiddet uygulayan kişilerin toplumun güvenliğinden ve emniyetinden sorumlu olan bir kurum da görev yapıyor olmalarıdır. Böyle bir çelişkinin mantıkla izah edilebilir bir tarafı yoktur. Bu durum aslında hekimlere şiddetin nasıl kanıksandığının, sıradanlaştığının da bir göstergesidir.

Biz hekimler kamu hizmetini halk adına, devlet adına sunuyoruz. Bize uygulanan şiddet halka ve devlete uygulanmış şiddettir. Bireysel bir saldırı gibi değerlendirilemez. Kamunun güvenliğinden sorumlu insanların kamu hizmetini sekteye uğratması, görevli hekime şiddet uygulaması bireysel bir şiddet gibi değerlendirilemez. Çalıştıkları kurumun gücünü kendi çıkarları için yine bir kamu görevlisi olan hekimlere karşı şiddete dönüştürerek kullanmaları kabul edilemez.
Başkan Erkan, Bir hekime kalkan el tüm hekimlere, halkımıza ve devletimize kalkmış demektir. Biz hekimler olarak bilimin, hekimliğin ve aydınlığın popilist politikalar sonucunda kara kuvvetin karanlığına gömülmesine izin vermeyeceğiz.” Dedi.

mg-9341-800x533.JPGmg-9346-800x533.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum