Samsun Şokta,Hayvanat Bahçesi Kapatıldı

Samsun Şokta,Hayvanat Bahçesi Kapatıldı

Samsun'da her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Hayvanat Bahçesi, Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı ani kararla kapatıldı. Yeni Hayvanat Bahçesi projesinin de rafa kaldırıldığı öne sürülürken, hayvanlar başka illere dağıtıldı.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sahil şeridine yakın 380 dönüm arazi üzerinde kurduğu ve içerisinde 45 farklı türden 200 hayvanın bulunduğu Hayvanat Bahçesi alınan kararla kapatıldı. 2005 yılında hizmete açılan ve her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Hayvanat Bahçesi, Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı ani kararla kapatıldı.

AFİŞLİ BİLGİLENDİRME

Büyükşehir Belediyesi, Hayvanat Bahçesi girişine 'Hayvanat Bahçemizde bulunan vahşi, egzotik ve yırtıcı hayvanlar doğal yaşam alanlarına kazandırılmak üzere ülkemizde bulunan doğal yaşam parklarına gönderilmiştir "yazılı afiş astı. Afişi görenler şaşırıp kaldı.

YENİ PROJE RAFA MI KALKTI?

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy Bayraktepe'de yeni bir Hayvanat Bahçesi yapılacağını açıklamıştı. Bu projeninde rafa kaldırıldığı öne sürülürken, 1 milyar 600 milyon liradan fazla borcu olduğu öne sürülen Büyükşehir Belediyesi'nin tasarruf tedbirleri kapsamında Hayvanat Bahçesi'ni kapattığı iddia edildi. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nden bilgilendirici bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Hedef Halk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum