Samsun Sağlık Turizmi Derneği Sağlık Turizmini canlandırmak için start verdi

Samsun Sağlık Turizmi Derneği Sağlık Turizmini canlandırmak için start verdi

Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) Yönetim Kurulu Üyeleri Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Samsun Sağlık Turizmi Derneği Sağlık Turizmini canlandırmak için start verdi

A+A-

Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) Yönetim Kurulu Üyeleri Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Samsun Sağlık Turizmi Derneği Sağlık Turizmini canlandırmak için start verdi

Toplantıya SASTUD Başkanı Prof Dr. Fatih Özkan, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Şen, Genel Sekreter Erdoğan Köksal, Yinetim Kurulu Üyeleri Temel Uzlu, Hakan Demir, Sinan Demirkol ve Şennur Caner katıldı.

Programa ev sahipliği yapan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve SASTUD Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Şen, kamu hastanesi olarak sağlık turizmi kapsamında ayda ortalama 100 turiste hizmet verdiklerini söyledi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Fatih Özkan da, "Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) ilimiz ozelinde 11 Sağlık Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Ticaret ve Sanayi Oda ve ozel hastanelerimizin desteğiyle 2017 yılanda kurulan kamu destekli bir demektir.

Derneğimiz, ülkemizin sağlık turizminde kaliteli ve ekonomik fiyatlar ile sağlık hizmet sunumunda dünyada lideri bir ülke olmayı hedeflediği bir noktada samsun ilinin de her alanda olduğu gibi Sağlık Turizmi alanında da güçlendirilmesini ve globalleşen dünyada ilimizin potansiyelinin araştırılmasının, geliştirilmesini, yurtiçi ve yurtdışında özellikle uluslararası platformlarda yeterli düzeyde tanıtımının yapılması ile sağlık turizmi getirilerinden daha çok pay almasını hedeflemektedir." dedi.

Turizm ve sağlık turizminin koronavirüs salgınının ekonomik alanda en olumsuz etkilediği sektörlerden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Fatih Özkan," Bir açıdan da sağlık krizi sona erdiğinde sağlık turizmi, salgın sonrası önem kazanan hijyen kurallarına uygun olarak yeniden yapılandırılması ve ülke tanıtımında bu çabaların ön planda tutulması şartıyla ekonomiyi yeniden hareketlendirebilecek temel itici güçlerden biri olacaktır. Sağlık turizminde dünyanın önde gelen birkaç ülkesi arasında, Avrupa'da ise birinci sırada değerlendirilen Türkiye'deki sağlık turizmi, özellikle salgın sürecinin ardından yabancı ülkelerden gelebilecek taleplere yanıt verecek kapasiteye sahiptir.

Sağlık Bakanlığı'nın 2023 yılı hedefi 1,5 milyon hasta ve 10 milyar dolar sağlık turizmi geliriydi. Sağlık turizminin 2020 yılı hedefi ise 1 milyon hastaydı, ancak yaşanan salgın nedeniyle bu hedefin tutturulması mümkün olmadı ve 2021 hedeflerinin tutturulması da zor görünüyor. Ancak elde edilen tecrübeler ve doğru stratejiler izlendiği takdirde sak turizminin, turizm sektörünün diğer alanlarının aksine sezonluk olmayan ve yılın 12 ayına yayılan bir turizmin türü olması nedeniyle ekonominin "amiral gemisi olabileceği öngörülebilirdir." diye konuştu.

2017-2020 yılları arasında görev alan ilk SASTUD yönetim kurulun ilimiz genelinde ve ülke bazında önemli bir farkındalık oluşturuğunu belirten Fatih Özkan, " Şubat 2020 sonu itibariyla seçimli genel kurul ile oluşan yeni yönetimimiz ilimizin sağlık turizmi kapsamında parlayan bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak küresel bir pazar oluşturulmasını hedeflemiştir. Ancak pek çok konuda olduğu gibi uluslararası sağlık turizmi kapsamında da ilimizde ve ülkemizde yapılması planlanan faaliyet ve planlamalarda kısıtlamalar nedeniyle durma noktasına gelinmiştir.

Haziran başı itibariyle pandemi kısıtlamalarının hafifletilmesiyle SASTUD yönetim kurulu 03.06.2021 tarihinde yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmiş ve kaybedilen zaman telafisi için stratejik ve hızlı hareket etme kararı almıştır. Pandeminin etkisinin en aza ineceği dileği ve öngörüsüyle nerede kalmıştık" diyerek yeni bir motivasyon ve şevkle yönetim kurulumuzla, paydaşlarımızla tüm ilgili kamu ve özel kuruluşların katkı ve çabalarıyla ilimizin sağlık turizmi kapsamında parlayan bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak küresel bir pazar oluşturulması adına atağa geçilmesini hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.