Samsun Otizmli Çocuklar Derneği’nde Güven Tazelendi

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği’nde Güven Tazelendi

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Olağan Genel Kurulu’nda Mihriban Akyüz yeniden başkan seçilerek 2029 yılına kadar görev yapacak.

A+A-

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda, 2021–2025 döneminde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mihriban Akyüz, üyelerin güvenini yeniden kazanarak 2029 yılına kadar derneğin 5. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Genel kurulda, önceki döneme ait faaliyet raporları değerlendirilirken; otizmli bireyler için geliştirilen kurumsal iş birlikleri, ailelere yönelik sosyal destek ve yatırımlar ile eğitim ve farkındalık çalışmaları öne çıktı. Dernek merkezinin Canik ilçesine taşınmasıyla birlikte kurumsal altyapının tamamlandığı ve daha güçlü bir örgüt yapısına geçildiği ifade edildi.

Yeni dönemde 9 kişilik Yönetim Kurulu ve 3 kişilik Denetim Kurulu ile çalışmalarını sürdürecek olan derneğin, kapasitesi artan ve sahada daha etkili projelerin hayata geçirileceği bir sürece girmesi hedefleniyor.

Genel kurulda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz, hak temelli mücadele vurgusu yaparak, otizmli bireyler ve aileleri için yürütülen mücadelenin bir gönüllülük faaliyeti değil, bir hak savunusu olduğunu ifade etti. Geride kalan dönemde güçlü bir kurumsal yapı oluşturduklarını belirten Akyüz, yeni dönemde eğitim, sosyal yaşam ve savunuculuk alanlarında daha etkili projelerle sahada olmaya devam edeceklerini söyledi ve kendilerine yeniden güvenen üyelere teşekkür etti.

Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda oluşan yeni yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu
Başkan: Mihriban Akyüz
Başkan Yardımcısı: Reyhan Arslan (Proje Uzmanı)
Başkan Yardımcısı: Psikolog Hanedan Bilevci
Sayman: Zeki Kavaklı (Baba)
Genel Sekreter: Yunus Çolak (Baba)
Asil Üye: Gülru Canlı (Anne)
Asil Üye: Av. Emine Altun (Anne)
Asil Üye: Mustafa Koçoğlu (Baba)
Asil Üye: Songül Gürsel (Anne)

Denetim Kurulu
Başkan: Yasemin Gökmen Can (Anne)
Başkan Yardımcısı: Ahmet Canlı (Baba)
Başkan Yardımcısı: Fehmi Sevim (Baba)

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği, yeni dönemde artan kurumsal kapasitesiyle otizmli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.