SAMSUN LOKANTACILAR ODA BAŞKANI ÇARK ETTİ

SAMSUN LOKANTACILAR ODA BAŞKANI ÇARK ETTİ

Samsun Lokantacılar odası Başkanı İsmail Balcı Samsun’da bir haber sitesine verdiği demeçte; “Samsun’da lokantalarda At eti, it et ve Manda eti kullanabilirler” bunların cezası verilecektir gibi bir açıklama yapmıştı.

A+A-

 Yaptığı bu açıklama sonrası Samsun Manda yetiştiricileri birliği başkanı İsmail Metin bu açıklamaya tepki göstermiş, Samsun lokantacılar başkanı İsmail Balcı'nın hemen özür dilemesini ve istifasını istemişlerdi.

Samsun Lokantacılar odası Başkanı İsmail Balcı ise bu yaptığı açıklama sonrası, yine aynı haber sitesine verdiği demeçte tam olmasa dahi kısmen hatasından dönmek için, “Manda etinin Türk Mutfağında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Ak Parti hükümetinin Tarıma ve Hayvancılığa büyük önem verdiğini belirten Balcı; Hükümet özellikle hayvan yetiştiriciliğine büyük önem vermektedir. Türkiye’de büyük bir ivme kazanan Manda yetiştiriciliği de bu desteğe katılmış, hem etinden, hem de yoğurt ve sütünden faydalanılan bu hayvanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır “dedi

Samsun lokantacılar oda başkanı Balcı’nın açıklamalarını değerlendiren Samsun Manda Yetiştiricileri birlik Başkanı İsmail Metin ise; “Sayın Balcı madem Manda hayvanın önemi bu kadar biliyormuş neden bir önceki açıklamasında Manda etini At ve it eti ile aynı kefeye koymaya kalkmıştır. Bu açıklama bir özür değildir. Bu açıklama kesinlikle bizleri tatmin etmeyen bir açıklamadır.

At ve it eti ile Deltanın vazgeçilmezi olan Manda hayvanını aynı kefeye koyan zihniyetin lokantacılar odası başkanlığı yapması Samsun adına bir talihsizlikliktir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.