SAMSUN, FESTİVALE HAZIRLANIYOR

SAMSUN, FESTİVALE HAZIRLANIYOR

"1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali" 25 Mayıs-7 Haziran tarihlerinde yapılacak.

A+A-

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali ile Samsun, uluslararası bir sanat festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Devlet Opera ve Balesi, Samsunlu sanatsever iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmaları ile hayata geçirilen festival, 25 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin ve Karadeniz’in kültür sanat yaşamında Samsun’a özgü bir simge olmayı hedefleyen Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali’nin açılışı 25 Mayıs’ta dünyaca ünlü opera sanatçılarından Thomas Hampson’un vereceği gala konseriyle yapılacak. Gala konserine Viyana Kontesi Andrea Herberstein de katılacak.
Dünyanın pek çok yerinden ve Türkiye’den Samsun’a gelecek olan sanatçıları ve eserleri Samsunlu sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen festival Türkiye’nin önde gelen müzik ve sahne sanatları festivallerinden biri olma iddiasını taşıyor. Yurt dışından Samsun’a gelecek olan orkestra, solistler ve dans topluluklarının yanı sıra Türkiye’nin seçkin müzik ve dans topluluklarının ve sanatçılarının katılımıyla gerçekleşecek olan 1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali’nin gerçekleştirileceği mekanlar arasında Samsun Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kent Kültür Merkezi, Canik Kültür Merkezi, Yeni Kapalı Spor Salonu bulunuyor.
Anadolu Ateşi, Balalayka Grup, Gürcistan Halk Şarkıları ve Dansları Grubu Rustavi, ünlü Azerbeycanlı sanatçı Nezaket Teymurova, Samsun Devlet Opera ve Balesi Koro ve Orkestrası, Samsun Devlet Türk Müziği Korosu, Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu festivalin ilk yılına katılacak sanatçı ve topluluklardan bazıları.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.