SAMSUN ESNAF ODALARI BİRLİĞİNDEN BAFRA’DA İFTAR YEMEĞİ

SAMSUN ESNAF ODALARI BİRLİĞİNDEN BAFRA’DA İFTAR YEMEĞİ

Samsun Esnaf Odaları Birliği Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini yönetimi ile birlikte Bafra’da verdi.

A+A-

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce (ESOB) Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent İlçesi oda başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine Bafra Şehir Kulübünde  iftar yemeği düzenlendi

Bafra Şehir Kulübünde  düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Samsun ESOB Başkanı Metin Genççakır,  Hafızların okuduğu Kuran-ı Kerim ve ilahilerden  sonra, Ramazan Ayının ve İftar Yemeğinin manevi önemi hakkında konuştu.

Genççakır konuşmasına esnafların birlik ve beraberliği konusunda konuşma yaptı.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin 72 odası ve 90 bin üyesi ile büyük bir kuruluş olduğunu ifade eden Genççakır, " Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ramazan Ayı boyunca Bafra Merkez , Alaçam, 19 Mayıs ve Yakakent İlçeleri) 72 Mesleki Oda Başkanlarına ve Yönetim Kurullarına  iftar yemeğini geleneksel olarak devam ettiriyoruz. İftar yemeklerimizi Samsun'un ilçelerine hitap eder şekilde bölge iftar yemekleri yapmaya da devam ediyoruz. Yemeği ilçelerde vermemizin amacı sizlere daha yakın olabilmek ve sizlerin dertlerini yerinde paylaşmak amacıyla bu şekilde daveti uygun gördük. Samsunda verdiğimiz davetlerde çok kalabalık olması sebebiyle sizlerle tek tek muhatap olamıyoruz ama bu şekildeki davetlerde daha yakın olduğumuzu belirtmek isterim. Tüm odalara seslenmek istiyorum. Ben görevimin başında olduğum sürece tüm gücümüzle yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.’’dedi.

Genççakır’dan sonra ise Çankaya İş Sağlığı ve İş Güvenli Samsun Bölge Müdürü Mustafa Danışmaz iftara katılan oda başkanlarına 6331 İş sağlığı ve Güvenliği yasası ile ilgili geniş bir açıklamalarda bulundu.

Danışmaz,’’ 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu genel değerlendirmeler.

6331 sayılı kanun’un esas bakışı kuralcı değil, önleyici (proaktif) yaklaşım çok önemlidir.

6331 nolu kanunla işyerlerine, risk değerlendirmesinde tespit edilen hususları da göz önünde bulundurarak, genel bir önleme yaklaşımı getirildi. Tüm sorumluluk işverene ait olmakla birlikte; iş sağlığı ve güvenliğinin iş yerinin bütününde benimsenmesi ve uygulanması sağlanacak. Risk değerlendirmeleri sürekli olarak gözden geçirilecek. İş kazası veya meslek hastalığı ortaya çıktıktan sonra neler yapılacağı değil, iş kazası ve meslek hastalığının önlenmesi için atılacak adımlar esas olacak.Bu kapsamda işveren; çalışanları ile birlikte işin her aşamasında işten kaynaklı tehlikeleri sürekli olarak tespit ederek, muhtemel risklere karşı tedbir alacak.’’diyerek oda başkanlarını ve iş verenleri aydınlattı.

İftar yemeğine 19 Mayıs, Alaçam, Yakakent ve Bafra’da görevli oda başkanları yönetimi ile Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Müdürü Erhan Koçak’ta katıldı.

dscf3335.jpgdscf3336.20130717164305.jpgdscf3355.jpgdscf3389.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.