Samsun 'da Vahşet

Samsun 'da Vahşet

İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde bir ay önce kaybolan 2 aylık yavru köpek, sahibinin evinin önünde kafası kesilmiş bir halde bulundu.

A+A-

Türkiye'de bir türlü önlenemeyen köpek cinayetlerinin sonuncusu Samsun'da yaşandı. İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde, yaklaşık bir ay önce evinin bahçesinden kaybolan, Eren Altıntaş'a ait 2 aylık yavru köpek, 
sahibinin evinin önünde kafası kesilmiş halde bulundu. Günlerdir köpeğini arayan ve 5 gün önce evden çıktığında kaybolan köpeğini vahşi bir şekilde katledilmiş halde bulan Altıntaş, hemen jandarmaya haber verdi. 

Köpeğinin önce başka bir hayvanın saldırısına uğradığını düşündüğünü fakat kafasının kesilmesinin dışında bir saldırı izi olmadığını belirten Altıntaş, "Şüphelendiğim kimse yok. Başka bir hayvanın yapabileceği şüphesi üzerinde durduk ama 1 aydır kayıptı ve her yerde arıyorduk. Başka bir hayvan öldürdüyse eğer nasıl evimin önünde bulundu? Evimin civarında güvenlik kamerası da yok. Çok üzgünüm" diye konuştu.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilcisi Gül Turan da kafası kesilmiş halde bulunan yavru köpek için 'Buna can dayanmaz' diyerek isyan etti. Turan, "Anayasanın 5199 hayvan hakları kanununda sahipli hayvanı katleden kişilere hapis cezası veriliyor. Eğer Samsun'daki bu cinayeti işleyeni gören olsaydı, o kişi ya da kişiler mutlaka hapis cezası alırdı. Biz sadece sahipli hayvanlar için değil, sokaktaki hayvanlar için de aynı hakların getirilmesini istiyoruz. O kadar çok faili meçhul hayvan cinayeti var ki. Bu köpeğin kafasını kesenler potansiyel suç makinesi ve yarın bir insana da aynısını yapabilir" dedi.

Kaynak: samsungazetesi

31-oldurulen-kopek-1-3.jpeg31-oldurulen-kopek-1-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum