Samsun Büyükşehir Belediyesi Büyülemeye Devam Ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Büyülemeye Devam Ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Büyülemeye Devam Ediyor

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, davet üzerine 4-7 Eylül 2015 tarihleri arasında Bulgaristan’nın Pazarcık ilçesinde düzenlenen 7. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde adeta izleyicileri mest etti.
Cumhuriyet tarihinin ilk belediye konservatuarı olma unvanını elinde taşıyan Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, kurulduğu 1979 yılından buyana sayısız organizasyona imza atmış, gerek yurt içi gerekse yurt dışında adından defalarca bahsettirmiştir. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Oyunları, Tiyatro ve Enstrümantal kurslarda binlerce öğrenci yetiştiren konservatuar her yıl mezun ettiği bir çok öğrenciyi, devlet ve özel konservatuarlarına gönderiyor. Tüm bu başarılar eşliğinde Karadeniz Bölgesi’nde her yıl yapılan bölge yarışmalarından derece ile çıkan Samsun Büyükşehir Halk Dansları Topluluğu, 4-7 Eylül tarihleri arasında Bulgaristan’ın Pazarcık şehrinde Sempevri Belediyesinin düzenlediği 7. Uluslararası “Hep Birlikte Başarabiliriz” Etnik Festivali’ne davet edildi. Türkiye ile birlikte Rusya, Moldova, Bulgaristan, Hindistan, Nepal, Bosna, Kamerun, Litvanya, Gürcistan ve Polonya izleyicilere gösteriler sundu. İlk geceden itibaren büyük bir ilgi ile karşılaşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Samsun, Trabzon ve Artvin yöresi oyunlarıyla izleyicileri büyüledi. Festival süresinde Samsun tanıtımını sağlayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, birçok tanıtım ürünü dağıtarak Samsun’un adını duyurdu. Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan, Septevri Belediye Başkanı Petar Atanasov Boshev’e hediyelerini sunarak davet için çok teşekkür etti.
Festival ve performanslardan oldukça memnun kalan Başkan Petar Atanasov Boshev, “Bundan önceki festivallerimize bir kaç defa Türk ekibi katıldı. Ancak Samsun ekibi gerek performansları ile gerekse enerjileri ile gerçek anlamda profesyonel bir grup. Bundan sonra yapacağımız festivallerde de yine aramızda görmek isteriz” dedi.
Festivalin ardından Bulgaristan’dan ayrılan ekip, Samsun’un 2011 yılında iş birliği protokolü imzaladığı Yunanistan’ın Kavala şehrine geçti. Burada bir gece kalan ekip, 8 Eylül tarihinde Kavala Belediyesi ve Ticaret Odasına ziyaretlerde bulundu. Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka’ya, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz adına plaket sunumu yapıldı. Heyete hediyeler veren Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka, “Başkanınız Yusuf bey ile bir kaç kez görüşme şansım oldu. Kendisi çok centilmen, işine son derece hakim ve başarılı bir insan. Sosyal medyadan çalışmalarını takip ediyorum. Samsun’da yapılan çalışmalardan örnek alıyoruz. Son olarak Mavi Işıklar Kampında ki asansörlerden bizde denize uyarlama yaptık ve çok ilgi topladı. Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum. Benimde dedelerim oradan geldi. En kısa sürede Samsun’u ziyaret edeceğim” diye konuştu.
Ziyaretlerin ardından şehri gezen ekip Samsun’a dönüş yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.