Samsun Adliyede ''ÇAY'' Boykotu Var

Samsun Adliyede ''ÇAY'' Boykotu Var

Samsun Adliyesi'nde çaya yapılan yüzde 50 oranında zam adliye personeli tarafından protesto ediliyor.

A+A-

Samsun Adliyesi'nde özel sektörde olan çay ocağı, çay ve diğer içecek tarifelerine zam yaptı. Çay başta olmak üzere, tüm içeceklere yapılan zam sadece adliyede çalışan memurların değil, vatandaşın da cebini yakacak cinsten.

BÜRO EMEKÇİLERİ BİLDİRİ DAĞITTI

Geçtiğimiz Cuma günü karar altına alınan çay zammı, adliye personeli tarafından ise protesto edilmeye başlandı. Adliye içerisinde örgütlü KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri de zamlara karşı bir bildiri hazırlayarak, adliye içindeki kalemlere dağıttı.

ZAMLARI 'OLAĞAN' KARŞILAMIYORUZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tuluk, yaşanan zammın sadece adliye personelinin sorunu olmadığını, günlük hayat içerisinde bütün kalemlere yapılan zammın bir yansıması olduğunu ve sistemin bu zamları 'olağan' duruma sokarak, vatandaşın alıştırılmaya çalışıldığını söyledi.

 

MEMURA YÜZDE 6, ÇAYA YÜZDE 50 ZAM

 

Söz konusu çay zammının, memur maaş zamlarına oranlandığında kat be kat fazla olduğunun altını çizen Tuluk, şöyle konuştu: "2015 yılında sendikamızın yapmış olduğu dilekçe eylemi sonucu yüksek oranlı yapılan zamlar geri alınmıştı. Ancak 2016 yılı ile birlikte bu zamlar yeniden uygulamaya kondu. Belirlenen tarihten sonra kamu emekçilerinin maaşlarına 2016 yılı Ocak ayında yüzde 6 oranında zam yapılmıştır. Sıcak ve soğuk içiceklere ise maaş zammının kat ve kat üzerinden yüzde 100'e varan derecede zam yapılmıştır. Büro Emekçileri Sendikası olarak, zamların makul bir seviyeye çekilmesine kadar socak ve soğuk içecekleri boykot ediyoruz, içmiyoruz"

 

SADECE MEMURUN DEĞİL VATANDAŞIN DA SORUNU

Çay ocağında yapılan zamların sadece adliyede çalışan personelin değil, işini görmek için adliyeye gelen vatandaşları da etkileyeceğini söyleyen Tuluk, "Adliyede çay içmek isteyen bir memur, 50 kuruşa içtiği çayı artık yüzde 50 zamla 75 kuruşa içecek. Adliyede davası görülen bir vatandaş ise aynı çayı yüzde 300 zamla; 1.5 TL'ye içecek. Aynı durum diğer tüm sıcak ve soğuk içeceklerde de geçerli. Bu zam sadece bizim sorunumuz değil, kamu hizmeti alan vatandaşlarımızın da bir sorunudur. Bizler, zamlara alışmayacağız. Zamları doğal karşılamayacağız. Karşılamıyoruz. Zamlar geri çekilene kadar da; boykot ediyoruz" dedi.

 

Tuluk ve diğer sendika üyeleri dün adliye içerisinde zamlara karşı olduklarını belirten birer bildiri dağıtırken, memurlardan da tam destek aldılar. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.